Muistolaatta Eduskuntapuistoon? Tunnetulle edesmenneelle kulttuurivaikuttajalle ja poliitikolle ehdotetaan muistolaattaa

Viime vuonna kuolleelle, muun muassa kulttuuriministerinä toimineelle Claes Anderssonille ehdotetaan muistolaattaa Eduskuntapuistoon. Arkisto/ Nina Paloheimo

Sanna Jompero-Lahokoski

Psykiatri, poliitikko, kirjailija ja jazz-pianisti Claes Anderssonille ehdotetaan muistolaattaa Helsinkiin.

Taustalla on valtuutettu Björn Månssonin (rkp.) ja 24 muun valtuutetun aloite paikan osoittamisesta Claes Anderssonin muistolaatalle.

Vaihtoehtoisia paikkoja voisivat aloitteessa olla Eduskuntatalon ja Museokadun välinen aukio, joka eduskunnan ja jazz-klubi Storyvillen välissä symbolisoisi Anderssonin kahta puolta muun muassa kansanedustajana ja saksofonistina tunnetun monipuolisen vaikuttajan elämästä. Muistolaatta voitaisiin kiinnittää lausunnossa ehdotetun mukaan aukiolla sijaitsevaan kallioseinään.

Toinen mahdollinen paikka voisi aloitteen mukaan olla Taka-Töölössä sijaitseva Kirjailijapuisto. Allekirjoittaneet esittävät, että kaupunki osoittaa sopivan paikan Anderssonin muistolaatalle.

Muistamisen rahoittaisi ruotsinkielinen kulttuurisäätiö Svenska Kulturfonden.

Kaupunginhallitus hyväksyi aloitteen kokouksessaan maanantaina.

Kaupunginhallitus totesi kaupunkiympäristön toimialan jo huhtikuussa antamaan lausuntoon viitaten, että muistolaatta voidaan sijoittaa sille ensisijaisesti ehdotettuun paikkaan eli Eduskuntapuistoon.

Toimiala totesi, että se on valmiina sopimaan sijaintipaikan yksityiskohdista yhdessä Svenska Kulturfondenin kanssa, tekemään muistolaatan sijoittamiseen tarvittavat sopimukset ja myöntämään hankkeelle mahdollisesti tarvittavan toimenpideluvan.

Andersson oli pitkäaikainen kansanedustaja ja yksi Vasemmistoliiton perustajista sekä toimii Paavo Lipposen ensimmäisessä hallituksessa kulttuuriministerinä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut