Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä on Helsingin paras kebab-ravintola? – ehdota omaa suosikkiasi Helsingin Uutisten äänestyksessä

Kilpailu: Helsingin Uutisten lukijaäänestyksessä etsitään stadin parasta kebabia.

Mikä on tärkein asia hyvässä kebab-ravintolassa?

Onko se annoksen koko tai maku, lihan alkuperä, henkilökunnan ammattitaito, hintataso vai tunnelma?

Helsingin Uutiset järjestää yleisöäänestyksen kaupungin parhaasta kebab-ravintolasta.

Yhä useampi asiakas on kiinnostunut nykyään lihan alkuperästä.

Osa tuottaa lihansa Saksasta tai Hollannista. Osalla, kuten Itiksen Mangalilla, se tulee nurmijärveläiseltä Deniss Ceylan Oy:ltä ja on kotimaista.

Muita kotimaisia valmistajia ovat muun muassa helsinkiläinen Lihatukku Veijo Votkin Oy ja pietarsaarelainen Ab Korv-Görans Kebab Oy.

Kysymällä ravintolan isännältä alkuperästä saa yleensä joko pitkän tai epämääräisen vastauksen, mutta kiivaimmassa selostuksessa oleellista on esimerkiksi se, että vartaassa ei ole jauhoja tai että se on valmistettu ei-koneellisesti, veitsiä käyttäen

Toinen oleellinen osa on tietenkin leipä. Taikinan vaivaamisen, nostauksen – huoneen lämmössä ja kylmässä – ja lopullisen paistamisen välillä voi vierähtää kolmekin päivää.

Harmikseen saa huomata, että monen käsityöntaitajan maku pettää, kun pitäisi tehdä kastike. Tosin yksi haastattelemistani turkkilaisista kokeista kivahti, ettei hyvä kebab mitään kastiketta tarvitse!

Sitten on paikkoja, jossa leivät ravistellaan muovipussista, kebablastut kaavitaan muoviastiasta ja mikro sanoo ping!

Tuttu ilmiö toistui kauppakeskuksessa: Ravintola laittoi lapun luukulle, tilalle hampurilaisia – "Kysyntä on räjähtänyt"

Tässä ovat ennakkoraadin valitsemat ehdokkaat aakkosjärjestyksessä:

Ani. Pääkaupungin pioneeri, jossa tarinan mukaan pyöri varras jo ennen kuin sitä oli missään sallittu. Kuuluisa seisova pöytä. Ottomaanien ruokaa luvassa nyt syksyllä. Telakkakatu 2.

Eerikin Pippuri. Tämä on helsinkiläinen klassikkoketju ja yön kulkijoiden suosikki jo vuodesta 1997. Liha on valmistettu ja myös kasvatettu Suomessa. Eerikinkatu 17.

Döner Harju. Kebabin suomalainen klassikko ja suursuosikki vuodesta 2014. Aina lammasta ja vegedöneriä. Takavuosina oli terassikiistaa taloyhtiön kanssa. Fleminginkatu 23.

Itiksen Mangal. Uudehko paikka entisen vietnamilaisen tilalla. Hiiligrilli on ravintolan sydän. Siihen hankitaan lihat Puhoksen Alanyasta. Kebabliha tulee Nurmijärveltä. Turkkilaista olutta. Hansasilta Itäkeskus, Gotlanninkatu 2.

King Kebab, Vallila. 13 vuotta toimineen perheyrityksen ovipumppu laulaa. Tänne tullaan kaukaakin. Keskeinen sijainti ei kuitenkaan ole ainoa syy, vaan nk. reilu meininki. Aktiivinen somessa. Nuorten suosikki. Jugurttia tehdään itse, samoin rullan taikina. Leivät tekee Luxury Food Company Teerisuontiellä. Mäkelänkatu 31. Ketjun muut ravintolat ovat Kalliossa ja Herttoniemessä.

Newroz 21. Puhoksen itämaisen monipuolisen ruokatarjonnan kaksikerroksinen ravintola. Kebabin lisäksi esimerkiksi mehevää lampaanpotkaa. Kastelholmantie 2.

Pamela. Döner Harjun uusi sisarravintola. Kuuluu Harjun Makkaratehtaan perustajien Reima Mäenpään ja Jari Lönnbergin ravintolaimperiumiin. Lauantai-iltapäivänä pöytävarausta olisi tarvittu. Kierroksen toiseksi kallein. Omistajilla on myös Tukkutorin Palema, joka on saanut nimensä Veijo Votkinin hevoselta. Nk. WSOY:n talo, Bulevardi 12.

Pearls of Anatolian Cuisine. Kansainvälinen ketju paikallisella yrittäjällä. Tämän testikierroksen kallein. Tästä ei voi puhua samana päivänä katuruokakebabien kanssa. Ei tylsää tomaattikastiketta, ei turhaa salaattia. Vain hyvää lihaa. Maut kohdillaan. Tripla, Fredikanterassi 1.

Spicy Hut. Vuosaarelainen lähiöravintola, joka tarjoaa myös pizzaa ja leikkeitä. Kebab on kuitenkin paikan ylpeys. Taikina nousee kolme päivää. Haapasaarentie 3.

Oikaisu 21.9.. Eerikin Pippurin lihat toimittaa Oles Fast Food, ei Deniss Ceylan, kuten jutussa aiemmin luki.

Tämä oli Suomen ensimmäinen kebab-ravintola vuonna 1982 – "Viranomaiset syynäsivät tarkkaan"

Suomalaiset innostuivat heti ABC:n kebabista, annoksia menee tuhansia viikossa

Helsingin todellinen ravintolalegenda avataan uudelleen – ovensuuhun venäläinen baari