Helsinki ei rakenna kaikkiin uusiin päiväkoteihin katoksia vaunuille – Isä kummeksuu: "Siellä ne homehtuvat"

Lukija kuvasi vaunujen säilytykseen päiväkodin pihalla tarkoitetun alueen. Lukijan kuva

Kaisa Paastela

Helsinkiläisisä Santtu ärsyyntyi, kun huomasi, ettei Malminkartanoon rakennetussa uudessa Lastenkartano-päiväkodissa ollut lastenvaunuille katosta.

Vaunuille ja rattaillle on kyllä osoitettu "parkkalue", mutta minkäänlaista sääsuojaa siinä ei ole. Santtu kirjoitti asiasta julkisen päivityksen ja kommentoi asiaa myös Helsingin Uutisille. Hän kertoo, että perheen kaksi lasta aloitti uudessa päiväkodissa elokuun alussa.

Helsinkiläisisä laittoi päiväkotiin viestiä katoksen puutteesta.

– Jättäessäni palautetta päiväkotiin sain vastaukseksi Helsingin kaupungin linjaus. Moni vanhempi lisäkseni joutuu jättämään päiväksi rattaat tietenkin päiväkotiin, koska ei niitä töihin oteta mukaan, Santtu toteaa päivityksessään.

– Siellä ne nyt homehtuu ja menee pilalle... Talvea odotellessa.

Lapsille väistötilat teräskennoista – helsinkiläispuistoon kohoaa Suomen suurin siirrettävä rakennus

Päivitys herätti runsaasti keskustelua apulaispormestari Pia Pakarisen (kok.) avoimessa Facebook-ryhmässä, jossa osa kertoi, että joihinkin uusiin päiväkoteihin katos on rakennettu, joihinkin ei. Eräs epäilee, että linjauksen takana on se, että Helsinki haluaa, että päiväkotimatkat taitetaan jalan.

– Mutta mitenkäs lapset, jotka eivät vielä kävele?

– Tai lapset, jotka tulevat bussilla, toinen kommentoi.

Rattaat ja vaunut ovat monelle perheelle iso investointi, joten niitä ei monikaan halua jättää sateen, tuulen ja lumen armoille.

"Onpa jäätävän kolkko bunkkeri" – Helsinkiin avautui uusi 335 lapsen päiväkoti, jonka harmaat betoniseinät herättävät kummastelua

Eräs kommentoija muistuttaa, että jos oikeasti halutaan, että lapset tuodaan jalan, pyörällä tai joukkoliikenteellä, niin juuri silloin pitäisi olla suojaisa, turvallinen ja toimiva ratasparkki rattaille ja pyöräkärryille.

– Vanhemmat näyttää esimerkkiä ja luo kulttuuria lapsille että näillä kulkumuodoilla mennään ja homma toimii hyvin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.