Tuttu ilmiö toistui kauppakeskuksessa: Ravintola laittoi lapun luukulle, tilalle hampurilaisia – "Kysyntä on räjähtänyt"

Viime keväänä avattu Hello Gorgeous -ravintola on lopettanut Triplan kauppakeskuksessa. Vain puolisen vuotta auki olleen ravintolan tilalle avattiin keskiviikkona Burgers & Wine -ravintola.

EDELLINEN VASTAAVA tilanne nähtiin Triplassa vain reilu kuukausi sitten. Tuolloin East Market -ravintolan paikalle avattiin The Lucky Bastard -hampurilaispaikka.

Burgers & Winen yritys tunnetaan muun muassa Vantaan Myyrmannin Deluxe Burger & Pizza -ravintolasta, jossa on tarjoiltu karhunlihaa sisältäviä hampurilaisia. Pasilassa erikoisuuksiin kuuluu muun muassa arvostetusta wagyu-lihasta tehty purilainen. Vähähiilihydraattisen Keto-burgerin "sämpylänä" toimivat paistettu kananmuna ja munakoiso.

– Burgeriravintolat ovat olleet korona-ajan voittajia. Burgerit ovat olleet jo monen vuoden ajan trendiruoka eikä sille tunnu näkyvän loppua. Burgereiden kysyntä eritoten takeaway-ruokana on suorastaan räjähtänyt tänä vuonna, sanoo Deluxe Food Oy:n toimitusjohtaja Tony Brander Helsingin Uutisille.

Hello-ravintoloiden yrittäjä Satu Sammallahti-Visser sanoo, että uusi konsepti on molempien ravintolayritysten yhteinen.

Hello Gorgeous -ravintolasta puuttui kotiinkuljetusmahdollisuus, joka oli keväällä ainoa mahdollisuus myydä ruokaa.

–  Hello Gorgeous avautui melko lailla huonompaan mahdolliseen aikaan. Kuukausi avajaisista jouduimme sulkemaan koronan vuoksi. Pasilan alue on erityisesti kärsinyt, sillä hallituksen etätyösuosituksesta johtuen alueen toimistotyöntekijät ovat vähissä. Myös naapurin Sokos-hotelli lienee melko tyhjä.

Sammallahti-Visser kuvaili viime talvena HG-ravintolaa bistromaiseksi. Menussa oli tarkoitus tarjoilla sesongin raaka-aineita ja muun muassa riistaa.

–  Fine dine -tyyppinen ruoka vaatii paljon henkilökuntaa ja volyymia ollakseen kannattavaa, Brander pohtii nyt.

Missä on Helsingin paras kebab-ravintola? – ehdota omaa suosikkiasi Helsingin Uutisten äänestyksessä

Helsinkiin kasvoi 8 ravintolan "burgerisuora" – uusin paikka haluaa trendiketjuksi

Hello-ravintoloiden kanssa Deluxe on tehnyt yhteistyötä aikaisemminkin. Viime keväänä ravintola avasi lyhyeksi aikaa noutoruokaa myyvän cloud kitchenin Hello Strangers -ravintolan tiloihin Kaisaniemeen.

– Suosiomme yllätti jopa kuljetuspalvelu Woltin. Tilausten toimitusajat venyivät jopa puoleentoista tuntiin, Brander sanoo.

Wolt kertoo, että kotiinkuljetuksen kysyntä on nykyään maltillisempaa.

– Kesä on tänäkin vuonna ollut alkukevättä rauhallisempi, ja niin sanottujen lockdown-viikkojen hetkellinen noste on tasoittunut viimeistään sen aikana. Syksy on tavallisesti kesää kiireisempi, sanoo Woltin maajohtaja Henrik Pankakoski.

Triplan "Anthony Bourdain -ravintola" floppasi rajusti – paikalle aukesi Itä-Helsingin suosittu burgeripaikka

Kauppakeskuksen asiakkaat toivoivat halvempia ravintoloita ja "bonusta" – pomolla mielessä 2 vaihtoehtoa yli muiden

Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"

Suosittu ruokarekka muuttui oikeaksi ravintolaksi Helsingissä – uusi annos haastaa hittiburgerin

"Musta burgeri" maistuu – Helsingistä löytyi uusi rantakaistale katuruokaherkuille

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut