Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuttu ilmiö toistui kauppakeskuksessa: Ravintola laittoi lapun luukulle, tilalle hampurilaisia – "Kysyntä on räjähtänyt"

Viime keväänä avattu Hello Gorgeous -ravintola on lopettanut Triplan kauppakeskuksessa. Vain puolisen vuotta auki olleen ravintolan tilalle avattiin keskiviikkona Burgers & Wine -ravintola.

EDELLINEN VASTAAVA tilanne nähtiin Triplassa vain reilu kuukausi sitten. Tuolloin East Market -ravintolan paikalle avattiin The Lucky Bastard -hampurilaispaikka.

Burgers & Winen yritys tunnetaan muun muassa Vantaan Myyrmannin Deluxe Burger & Pizza -ravintolasta, jossa on tarjoiltu karhunlihaa sisältäviä hampurilaisia. Pasilassa erikoisuuksiin kuuluu muun muassa arvostetusta wagyu-lihasta tehty purilainen. Vähähiilihydraattisen Keto-burgerin "sämpylänä" toimivat paistettu kananmuna ja munakoiso.

– Burgeriravintolat ovat olleet korona-ajan voittajia. Burgerit ovat olleet jo monen vuoden ajan trendiruoka eikä sille tunnu näkyvän loppua. Burgereiden kysyntä eritoten takeaway-ruokana on suorastaan räjähtänyt tänä vuonna, sanoo Deluxe Food Oy:n toimitusjohtaja Tony Brander Helsingin Uutisille.

Hello-ravintoloiden yrittäjä Satu Sammallahti-Visser sanoo, että uusi konsepti on molempien ravintolayritysten yhteinen.

Hello Gorgeous -ravintolasta puuttui kotiinkuljetusmahdollisuus, joka oli keväällä ainoa mahdollisuus myydä ruokaa.

–  Hello Gorgeous avautui melko lailla huonompaan mahdolliseen aikaan. Kuukausi avajaisista jouduimme sulkemaan koronan vuoksi. Pasilan alue on erityisesti kärsinyt, sillä hallituksen etätyösuosituksesta johtuen alueen toimistotyöntekijät ovat vähissä. Myös naapurin Sokos-hotelli lienee melko tyhjä.

Sammallahti-Visser kuvaili viime talvena HG-ravintolaa bistromaiseksi. Menussa oli tarkoitus tarjoilla sesongin raaka-aineita ja muun muassa riistaa.

–  Fine dine -tyyppinen ruoka vaatii paljon henkilökuntaa ja volyymia ollakseen kannattavaa, Brander pohtii nyt.

Missä on Helsingin paras kebab-ravintola? – ehdota omaa suosikkiasi Helsingin Uutisten äänestyksessä

Helsinkiin kasvoi 8 ravintolan "burgerisuora" – uusin paikka haluaa trendiketjuksi

Hello-ravintoloiden kanssa Deluxe on tehnyt yhteistyötä aikaisemminkin. Viime keväänä ravintola avasi lyhyeksi aikaa noutoruokaa myyvän cloud kitchenin Hello Strangers -ravintolan tiloihin Kaisaniemeen.

– Suosiomme yllätti jopa kuljetuspalvelu Woltin. Tilausten toimitusajat venyivät jopa puoleentoista tuntiin, Brander sanoo.

Wolt kertoo, että kotiinkuljetuksen kysyntä on nykyään maltillisempaa.

– Kesä on tänäkin vuonna ollut alkukevättä rauhallisempi, ja niin sanottujen lockdown-viikkojen hetkellinen noste on tasoittunut viimeistään sen aikana. Syksy on tavallisesti kesää kiireisempi, sanoo Woltin maajohtaja Henrik Pankakoski.

Triplan "Anthony Bourdain -ravintola" floppasi rajusti – paikalle aukesi Itä-Helsingin suosittu burgeripaikka

Kauppakeskuksen asiakkaat toivoivat halvempia ravintoloita ja "bonusta" – pomolla mielessä 2 vaihtoehtoa yli muiden

Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"

Suosittu ruokarekka muuttui oikeaksi ravintolaksi Helsingissä – uusi annos haastaa hittiburgerin

"Musta burgeri" maistuu – Helsingistä löytyi uusi rantakaistale katuruokaherkuille