Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Tauti on tällä hetkellä nuorissa" – Koronaepidemia nyt erilainen kuin keväällä, viranomaiset huolissaan kehityssuunnasta

Suomen koronatilanne on tällä hetkellä huolestuttava, arvioivat sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, jotka pitivät aiheesta tänään tiedotustilaisuuden.

– Suomen tilanteeseen liittyen valitettavasti huonoja uutisia. Tautitapaukset ovat viikon sisällä huomattavasti nousseet, sanoi THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen tiedotustilaisuudessa.

Tällä hetkellä ilmaantuvuus on 10,2, tapausta 100 000 asukasta kohti, kun kesällä liikkeelle lähdettiin luvusta 2.

– Edelleen ollaan rauhallisemmassa tilanteessa kevääseen nähden, mutta suunta on se, mikä meitä nyt huolestuttaa, Puumalainen sanoi.

Tilanne alkaa lähestyä epidemian kiihtymisvaihetta, sanoivat niin Puumalainen kuin johtaja Pasi Pohjola STM:stäkin.

– Tautitapauksissa näkyy selvä piikki. Se on tietysti huolestuttavaa, vaikka osittain sen selittävät isot tautiryppäät. Ilmiö on poikkeuksellinen aikaisempaan aikaan, Pohjola sanoi.

Hänen mukaansa ryppäät ovat syntyneet erityisesti opiskelijatapahtumissa ja harrastuksissa.

– Tauti on tällä hetkellä nuorissa ikäryhmissä alkaen nuorista työikäisiin aikuisiin, kertoi myös Puumalainen.

Tartuntoja on eniten nuorilla, mutta sairaalahoidon tarve keskittyy vanhempiin ikäluokkiin.

Siinä, missä tartuntoja aiemmin tuli enemmän ulkomailta, nyt suurin osa uusista tapauksista on kotoperäisiä. Korona tarttuu tehokkaasti pitkäkestoisessa lähikontaktissa.