Asuntokauppa nyt "yllättävän hiljaista" Helsingissä – Espoossa omakotitalojen myynti kasvoi hurjat 38 %

Espoo ja Vantaa ovat pääkaupunkiseudun ylivoimaisia voittajia elokuun asuntokaupassa.

Vantaalla vanhojen asuntojen kauppamäärät kasvoivat tilastojen mukaan 9,5 prosenttia ja Espoossa 10,2 prosenttia.

"Tätä voisi kai verrata Espoon Westendiin" – helsinkiläisellä pientaloalueella puretaan vauhdilla vanhaa: uusiin asuntoihin muuttaa lapsiperheitä kantakaupungista

Helsingissä kauppoja tehtiin muun maan tahtiin eli 4,1 prosenttia, ja vähemmän kuin vuosi sitten elokuussa. Loppuvuoden aikana Espoon ja Vantaan hyvä markkinavire saattaa vielä jopa kiihtyä, uskoo Sp-Koti tiedotteessaan.

Hintaseurantapalvelun tuoreet tilastot vahvistavat, että pientaloasumisen suosio on vahvassa kasvussa pääkaupunkiseudulla. Espoossa omakotitalokauppa kasvoi elokuussa peräti 38,1 prosenttia. Myös omakotitalojen keskihinta siellä on noussut 13,7 prosenttia vuoden takaisesta, 566 868 euroon.

Helsingissä omakotitaloja myytiin elokuussa yhtä monta kuin vuosi sitten, mutta hinnat ovat kohonneet 20 prosenttia: keskihinta oli elokuussa 521 000 euroa.

Vanhojen kerrostaloasuntojen kauppa laski 6,8 prosenttia, kun taas vanhoja rivitaloasuntoja myytiin 20,8 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Myös Espoossa kaikkein parhaiten kaupaksi ovat käyneet rivitaloasunnot.

Tällaisista asunnoista on nyt Helsingissä erityisen kova kysyntä – "Korona näyttää lisänneen suosiota"

Kun otetaan huomioon koko kulunut vuosi, kauppamäärät ovat laskeneet Vantaalla 3,4 ja Helsingissä 4,3 prosenttia.

Espoo on selvinnyt kevätkuukausien kauppamäärien romahduksesta naapureitaan ja muuta maata paremmin. Kauppamäärissä kuljetaan viime vuoden tahdissa.

– Hintaseurantapalvelun tuoreet luvut kertovat, että Espoossa ja Vantaalla kauppa käy erinomaisesti, Helsingin kustannuksella, analysoi tiedotteessa tilannetta Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen.

– Helsingissä on tällä hetkellä hiljaisempaa, ehkä vähän yllättäenkin.

Helsingissä jyllää nyt miljoona-asuntojen buumi ja pelkästään Kalasatamassa niitä on myynnissä yli 25 – "En näe uhkaa, ettei riittäisi ostajia"

Edullisen vuokra-asunnon voi siirtää omalle lapselle tai muulle sukulaiselle – ”Porsaanreikää” vaadittiin tukittavaksi, näin kävi

Nurmijärvi-ilmiö palannut? – kehyskunnissa asuntokaupat ovat kasvussa, väljempi asuminen kiinnostaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut