Kotihoidon asiakas makasi viikkoja kuolleena Helsingissä – juttu siirtyy syyttäjälle

Itä-Helsingin kotihoidossa keväällä 2018 tapahtuneen kuolemantapauksen esitutkinta on valmistumassa. Juttu siirtyy seuraavaksi syyttäjälle, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin Uutisille.

Nainen oli maannut viikkoja kotonaan kuolleena, koska kotihoito luuli hänen olleen sairaalahoidossa.

Poliisi on nyt selvittänyt, oliko kotihoidolle ilmoitettu, että nainen on kotiutettu Suursuon sairaalasta.

– Muutamaa päivää aikaisemmin kotihoidolle oli ilmoitettu, että hänet tullaan mahdollisesti kotiuttamaan. Varsinaista kotiuttamisilmoitusta ei ole asiakirjojen mukaan tapahtunut, Larkio sanoo.

Esitukinnassa on kuulusteltu kolmea ihmistä. Yhtä sairaalan työntekijää epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tästä voidaan tuomita joko sakkoihin tai korkeintaan vuoden vankeuteen.

Keväällä 2018 poliisi tutki tapausta vielä kuolemansyyn tutkintana. Rikostutkinnaksi juttu eteni vuosi sitten syksyllä, kun poliisi sai lausunnon kotihoidon toimintaa selvittäneeltä Valviralta.

Helsingin kotihoidossa työskentelevän Teresan, 16, huomio kumoaa vanhuksiin liittyvän myytin – Elsa, 96, ilahtui silminnähden

Järkyttävät kuvat Helsingin kotihoidosta: 87-vuotias nainen makasi jopa kuukausia sängyssä eritteiden keskellä

Vanhus makasi viikkoja kuolleena kotonaan Helsingissä – poliisi epäilee nyt rikosta

Etusivulla nyt

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut