Helsinki antaa kulttuurille 3 000 000 euroa koronatukea – hakuaika päättyy pian

Helsingin taide- ja kulttuurijaosto on myöntänyt taiteen ja kulttuurin toimijoille kaikkiaan kolmen miljoonan euron erityisavustuksen.

Harkinnanvaraisten avustusten hakuaika on varsin lyhyt, sillä se päättyy 2. lokakuuta.

Kyseessä on kertaluonteinen erityisavustus, jolla turvataan taiteen ja kulttuurin kentän jatkuvuutta poikkeusoloissa ja elävöitetään kaupunkia. Avustus on osa Helsingin koronapandemiaan liittyvää palautumisohjelmaa.

Valmistelevat virkamiehet ovat kesän aikana kuulleet kaupungin taiteen ja kulttuurin avustusten saajia sekä kyselyin että haastatteluin.

Helsingin kaupunki pyrkii kohdentamaan avustuksia erityisesti sinne, mistä esimerkiksi valtion tai säätiöiden kautta saatu tuki puuttuvat.

Samalla kaupunki pyrkii tukemaan erityisesti rakenteita, jotka voivat työllistää alalle elintärkeää, laajaa helsinkiläisten freelancereiden joukkoa.

Erityisavustus on tarkoitettu yleisölle avoimeen taide- ja kulttuuritoimintaan ja sitä voivat hakea helsinkiläiset rekisteröidyt yhteisöt, kuten yhdistykset ja toiminimet, säätiöt, osuuskunnat ja osakeyhtiöt.

Kulttuuri- ja kirjastojaosto päättää avustusten kohdentumisesta ylimääräisessä jaoston kokouksessa 24. marraskuuta.

Lue tästä tarkat hakuohjeet ja -ajat .

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut