Aloite: Lentotoimintaa Malmilla kaavan vahvistumiseen asti – Kaupunki ei lämpene ajatukselle

Malmin lentokentän alueelle suunnitellaan 25 000 asukkaan uutta asuinaluetta. Sanna Jompero

Sanna Jompero-Lahokoski

Helsinki ei lämpene ajatukselle lentotoiminnan edes väliaikaisesta jatkamisesta Malmilla.

Kaupunginhallitus käsitteli tällä viikolla valtuutettu Kauko Koskisen (Kok.) ja 16 valtuutetun allekirjoittamaa aloitetta Malmin lentokentän säilyttämisestä lentokäytössä asemakaavan vahvistumiseen saakka.

Kaupunki toteaa lausunnossa todetaan, että lentotoiminnan jatkuminen ei ole enää mahdollista, koska alue täytyy saada uuteen, kuten asuntorakentamisen, liikunta-, virkistys- ja muiden palveluiden käyttöön. Uutta paikkaa lentotoimintojen jatkumiselle etsitään parhaillaan.

Valtuustoaloitteessa lentotoiminnan jatkamista perusteltiin sillä, että korkein hallinto-oikeus, eduskunta ja valtioneuvosto ovat päätöksissään viitanneet siihen, ettei korvaavaa paikkaa ole toistaiseksi löytynyt ja että viranomaisten tulisi etsiä kentälle joko korvaava kenttä tai siirtää toiminnot muille olemassa oleville kentille tai tukikohtiin.

Kentän vuokrasopimus päättyi viime vuoden lopussa. Lentotoiminta kentällä on jatkunut kaikesta huolimatta.

Malmin lentokenttäyhdistys ja kaksi muuta tahoa tekivät tonttipäällikön sopimuksen päättämistä koskevasta päätöksestä oikaisuvaatimukset, jotka kaupunkiympäristölautakunta hylkäsi. Tämän jälkeen Malmin lentoaseman ystävät valitti hylkäyspäätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus hylkäsi yhdistyksen päätöksen täytäntöönpanon keskeyttämistä koskeneen pyynnön.

Lisäksi Malmin lentokenttäyhdistys nosti kaupunkia vastaan kanteen Helsingin käräjäoikeudessa ja vaati eräiden maanvuokrasopimuksen ehtojen kohtuullistamista. Päätöstä Malmin lentoaseman ystävien valitukseen odotetaan vielä tässä kuussa ja Malmin lentokenttäyhdistyksen kanteeseen vuoden loppuun mennessä.

Malmin lentokentän alueelle rakentuu asuntoja 25 000 asukkaalle.

Tämän ja ensi vuoden aikana on suunniteltu aloitettavan maakaasun runkoputken siirron valmistelut ja muita alueen infrastruktuurin rakentamiseen liittyviä töitä.

Korjaus 24.9. kello 10.16: Malmin lentokentän alueelle rakentuu asuntoja 25 000 asukkaalle, ei tilalle.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut