Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Roope Salmiselle tuomio pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

Näyttelijä-laulaja Roope Salminen on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Rikoslain mukaan pakottamisesta seksuaaliseen tekoon voidaan tuomita tekijä, joka pakottaa toisen ihmisen muuhun seksuaaliseen tekoon kuin yhdyntään esimerkiksi väkivallalla tai käyttämällä hyväksi toisen tiedottomuutta tai muuten avutonta tilaa.

Tuomioon johtaneet tapahtumat alkoivat Salmisen keikan jälkeen elokuussa 2015. Keikan jälkeen oli juotu runsaasti tequilaa ja sen jälkeen menty jatkoille, missä asianomistaja on sammunut sänkyynsä.

Helsingin käräjäoikeus näkee, että Salminen on mennyt alastomana samaan sänkyyn, riisunut naisen housut ja maannut kiinni tässä.

Salmisen mukaan nainen oli vapaaehtoisesti mukana tapahtuneessa.

Kahden paikalla olleen todistajan mukaan asianomistaja oli kuitenkin ollut humalatilan vuoksi tiedottomassa tilassa ja toinen heistä on ollut hyvin huolissaan siitä, että naiselle voitaisiin tehdä jotain vastoin tämän tahtoa.

Seuraavana iltapäivänä uhrin vanhemmat ovat vieneet hänet lääkäriin, koska hän on ollut edelleen selvästi päihtynyt.

Asianomistajalla on ollut tapahtuneen jälkeen ahdistusta, mistä hän oli kertonut myös muun muassa terapeutille.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi rangaistukseksi 70 päiväsakkoa, joiden kappalehinta on 34 euroa eli yhteensä näyttelijä joutuu maksamaan sakkoa 2 380 euroa. Lisäksi Salmisen on maksettava uhrille kärsimyskorvauksena 1 000 euroa ja yhdelle todistajalle ansionmenetyksistä 190 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen ja Roope Salminen ilmoitti valittavansa tuomiosta.