USU: Yliopistokaupungeissa yli 1 500 opiskelija-asuntoa tyhjillään

Hoasin uusimpia opiskelija-asuntoja löytyy Aalto Village -talosta Otaniemestä. Arkisto / Katja Riihola

Yliopistokaupungeissa on tyhjillään yli 1 500 opiskelija-asuntoa. Koronatilanteen vuoksi joihinkin yliopistokaupunkeihin ei ole tullut tänä syksynä yhtään kansainvälisiä opiskelijoita, kertoo Uutissuomalainen. Esimerkiksi Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiöllä (Hoas) opiskelija-asuntoja on tyhjillään noin 500, Kuopion Opiskelija-asunnot Oy:llä (Kuopas) lähes 300 ja Tampereen opiskelija-asuntosäätiöllä (Toas) muutama sata. Tyhjillään olevat asunnot ovat pääsääntöisesti solu-asuntoja.

Tavallisesti yliopistokaupungeissa on vain muutamia tai ei yhtään tyhjää opiskelija-asuntoa tähän aikaan vuodesta.

Tilanne kuitenkin vaihtelee suuresti kaupungeittain: Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiön (Loas), Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ja Lahden Talojen opiskelija-asunnot ovat täynnä.

– Ulkomailta tuli opiskelijoita vähemmän kuin normaalisyksynä, mutta suomalaisten opiskelijoiden kysyntä täytti kohteet. Tyhjäkäyttöä alkaa varmasti ilmetä: osa asunnon vuokranneista ulkomaalaisista ei pääsekään paikalle tai lähtee pois aiemmin kuin normaalisti, Loasin toiminnanjohtaja Joonas Grönlund kertoo.

Uutissuomalainen kysyi opiskelija-asuntotilanteesta 12:lta opiskelija-asuntoja yliopistokaupungeissa tarjoavalta taholta, jotka kaikki vastasivat kyselyyn 11.–17. syyskuuta.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut