USU: Yliopistokaupungeissa yli 1 500 opiskelija-asuntoa tyhjillään

Yliopistokaupungeissa on tyhjillään yli 1 500 opiskelija-asuntoa. Koronatilanteen vuoksi joihinkin yliopistokaupunkeihin ei ole tullut tänä syksynä yhtään kansainvälisiä opiskelijoita, kertoo Uutissuomalainen. Esimerkiksi Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiöllä (Hoas) opiskelija-asuntoja on tyhjillään noin 500, Kuopion Opiskelija-asunnot Oy:llä (Kuopas) lähes 300 ja Tampereen opiskelija-asuntosäätiöllä (Toas) muutama sata. Tyhjillään olevat asunnot ovat pääsääntöisesti solu-asuntoja.

Tavallisesti yliopistokaupungeissa on vain muutamia tai ei yhtään tyhjää opiskelija-asuntoa tähän aikaan vuodesta.

Tilanne kuitenkin vaihtelee suuresti kaupungeittain: Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiön (Loas), Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ja Lahden Talojen opiskelija-asunnot ovat täynnä.

– Ulkomailta tuli opiskelijoita vähemmän kuin normaalisyksynä, mutta suomalaisten opiskelijoiden kysyntä täytti kohteet. Tyhjäkäyttöä alkaa varmasti ilmetä: osa asunnon vuokranneista ulkomaalaisista ei pääsekään paikalle tai lähtee pois aiemmin kuin normaalisti, Loasin toiminnanjohtaja Joonas Grönlund kertoo.

Uutissuomalainen kysyi opiskelija-asuntotilanteesta 12:lta opiskelija-asuntoja yliopistokaupungeissa tarjoavalta taholta, jotka kaikki vastasivat kyselyyn 11.–17. syyskuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut