Koulun rumpusetin hankinnasta omituinen soppa – Kauppa keskeytettiin

Kankarepuiston koulun rumpusetti-kaupat menivät uusiksi. Sanna Jompero-Lahokoski

Sanna Jompero-Lahokoski

Kankarepuiston kouluun eli entiseltä nimeltään Jakomäen peruskouluun tehdystä rumpusetin hankinnasta kehkeytyi omituinen soppa, jota on puitu kaupungin lautakunta-elintä myöten.

Kouluun hankittava uusi rumpusetti päätettiin alkujaan hankkia Musiikki Silfverbergiltä. Tarjouksessaan tarjoaja vakuutti, että setti oli tarjouspyynnön mukaisesti sataprosenttista koivua. Kaupunki teki päätöksen rumpusetin hankkimisesta koululle.

Tämän jälkeen musiikkivälineitä niinikään myyvä F-Musiikki teki kaupungin päätöksestä oikaisuvaatimuksen, ettei tuote ollut koostumukseltaan sataprosenttista koivua eikä se täyttänyt hankintayksikön asettamia vaatimuksia.

Samassa yhteydessä F-Musiikki ehdotti, että kaupunki hankkisi setin toiseksi tulleelta tarjoajalta eli Musamaailmalta.

Kaupunki alkoi tämän jälkeen itse hankkimaan lisäselvityksiä siitä, oliko ensiksi valittu rumpusetti sataprosenttisesti puuta, mutta ei pystynyt varmistumaan setin materiaalista.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi viikolla päätöksen Kankarepuiston peruskoulun musiikkivälineiden hankinnan osittaisesta keskeyttämisestä kyseisen rumpusetin osalta.

Kaupungin hankintapäällikkö lähetti uuden tarjouspyynnön puitejärjestelyyn kuuluville toimittajille. Määräaikaan mennessä kolmelta tarjoajalta tuli yhteensä kolme tarjousta. Tarjousvertailun perusteella musiikin opetuksessa käytettävät soittimet ja musiikkivälineet päätettiin tilata F-Musiikilta, Musiikki Silfverbergilta ja Musamaailmalta. Hankinnan kokonaisarvo on 19 837,71 euroa.

Korjaus 22.9. kello 12 51: Koulun musiikin opetuksessa käytettävät soittimet ja musiikkivälineet hankittiin kolmelta toimijalta, ei vain rumpusettejä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.