Hesyn uusi puheenjohtaja: työilmapiirin parantamiseksi tehty hartiavoimin töitä – "Silloin eläimillekin pystytään antamaan enemmän"

Yhdistykset: Riitaiseksi muistetun eläinsuojeluyhdistyksen uuden puheenjohtajan mukaan asiat ovat nyt paljon paremmin kuin ennen.

Nina Immonen otti innokkaasti uuden puheenjohtajan pestinsä vastaan. Helsingin eläinsuojeluyhdistys
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Perjantaiaamuna Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen (Hesy) uusi puheenjohtaja Nina Immonen ajatteli vievänsä kolme koiraansa pitkälle aamulenkille, mutta selviteltäväksi tulikin Lapin rekikoirien kohtalo. Niitä uhkaa tappotuomio, koska korona on vienyt Lapista turismin.

– Vaikka kyseessä onkin yrittäjien elinkeinon lähde, meidän on muistettava, että ne ovat ennen kaikkea eläimiä, joilla on yksilöarvoa. Siksi asiaa on selviteltävä, Immonen toteaa.

Hesy toimii aktiivisimmin pääkaupunkiseudulla, mutta on valtakunnallinen yhdistys ja ottaa kantaa valtakunnallisesti eläinsuojelullisiin asioihin.

Yhdistyksen vuosikokous valitsi 12. syyskuuta Nina Immosen uudeksi puheenjohtajaksi pitkäaikaisen yli 30 vuotta puheenjohtajana toimineen Hannele Luukkaisen tilalle. Luukkainen jatkaa hallituksen varajäsenenä ja muutoinkin mentoroi Immosta uudessa tehtävässään.

Yhdistyksen historiassa on koettu monia vastoinkäymisiä. Neljä vuotta sitten uutisoitiin Hesyn rahankeräykseen liittyvistä ongelmista ( HU 27.4.16) sekä huonosta työilmapiiristä ( HU 20.7.16).

– Olen ollut tietoinen näistä, kun ensimmäisen kerran pyrin vuonna 2016, mutta en tullut valituksi. Näistäkin on kuitenkin yli neljä vuotta aikaa, ja hallitus on jo ennen minun mukaantuloani vuonna 2017 tehnyt hartiavoimin ja tuloksellisesti töitä parantaakseen toimintoja, Immonen toteaa.

Toiminnanjohtajan palkkaaminen vuonna 2016 on hänen mukaansa ollut yksi suuri merkityksellinen asia.

– Minulle on tärkeää, että henkilökunta voi hyvin, koska silloin he pystyvät myös antamaan eläimille paljon enemmän, Immonen toteaa.

Lue myös: Uusi toiminnanjohtaja kesyttää riitaisia eläintensuojelijoita

Työilmapiiri on kohentunut myös sillä, että jokaisella työntekijällä on oma vastuualueensa.

– Enää kaikki eivät tee vähän kaikkea, vaan jokaisella on oma tonttinsa, jota hoitaa. Esimerkiksi adoptiotoiminnot on keskitetty yhdelle ihmiselle, Immonen sanoo.

– Olemme kaikki Hesy-keskuksessa yhdessä, ja toiminta on paljon pidemmälle suunniteltua, hän jatkaa.

Lisäksi uudet yhteiset tilat ovat helpottaneet yhdistyksen toimintaa huomattavasti.

Lue myös: Hesy muutti tapaa, jolla lemmikille etsitään uusi koti – "Jos kissalla on eriväriset silmät, se menee heti"

Reilu vuosi sitten Hesyn koirat siirrettiin niiden silloisesta väliaikaistiloista toiseen väliaikaiseen hoitopaikkaan ennen siirtoaan Hesy-keskukseen, mikä aiheutti vastustusta joissakin vapaaehtoisissa ( HU 29.10.19).

– En ollut itse paikalla, mutta on oma porukkansa, joka haluaa lietsoa kaikkea negatiivista Hesyä kohtaan, ja tämä oli yksi sellainen, Immonen toteaa.

Hän muistuttaa, että nyt kun kaikki on hyvin, sitä harvemmin jaksetaan nostaa otsikoihin.

– Toivon, että sekin kuultaisiin, että meillä on loistava toiminnanjohtaja sekä henkilökunta, ja sitä kautta meidän eläimet voivat todella hyvin, Immonen sanoo.

Lue myös: Eläinsuojeluyhdistys jakaa potkuja ja uhkailee poliisilla – koiratalo suljettiin vuorokauden varoitusajalla

Lue myös: Viikin löytöeläintalon maksut nousevat syksyllä – Tällä hetkellä talossa on 10 kissaa, 2 koiraa ja lähiön metsästä löytynyt kani

Lue myös: "Kissa on edullinen lemmikki, sen perään ei kysellä" – Kerttu ja sata muuta löytökissaa kaipaavat kotia

Kuka?

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen uusi puheenjohtaja, Nina Immonen, 51.

Laumaan kuuluu kolme koiraa, kilpikonna ja viljakäärme.

Päätyönään työskentelee perheyrityksessä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut