Kokoontumisrajoitukset pysyvät Etelä-Suomessa ennallaan lokakuussa – Avi: Yli 50 hengen kokoontumiset on kielletty, paitsi niissä tapauksissa, joissa ne on sallittu

Kokoontumisrajoitukset pysyvät Etelä-Suomessa lokakuussa samoina kuin syyskuussa, tiedottaa aluehallintovirasto.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto julkaisi tänään lokakuun kokoontumisrajoituksesta tekemänsä päätöksen, jonka mukaan kaikki yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoontumiset on kielletty sisä- ja ulkotiloissa, paitsi että sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yli 50 hengen kokoontumisia, jos niissä voidaan taata turvallisuus noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

– Tartuntatautilain mukaan aluehallintovirastolla on toimivaltaa nimenomaan kieltää. Siksi päätöksissä käytetään tätä tarkkaa sanamuotoa. Se tarkoittaa, että tapahtumia voi järjestää, jos huolehtii, että ohjeita noudatetaan, selventää viestintäpäällikkö Johanna Koskela Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Hänen mukaansa ainoa muutos syyskuiseen tilanteeseen on se, että päätöksessä mainittu ohje on päivitetty.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut