Käsittämätön viritys Helsingissä: Rantaan kyhättiin konteista luvaton asumus – "Kalasataman erillistaloa" vuokrattu 2500 e/kk hintaan

Helsingin kaupunki ei katso hyvällä Kalasataman Verkkosaareen tehtyä rakennelmaa, jota on käytetty luvattomasti asumiseen.

Kaupungin asiakirjoista käy ilmi, että Verkkosaarenkuja 2:sta vuokratulle alueelle on rakennettu kaksikerroksinen parakkirakennus, joka muodostuu kymmenestä toimisto- /sosiaalikontista. Ne on pinottu kahteen kerrokseen ja liitetty toisiinsa.

Kun meteli alkaa, Veijo, 73, kantaa patjan olohuoneeseen – ”Kun palasin vaimon hautajaisista ja se taas alkoi, olin että ei voi olla totta”

Rakennuksen mitat ovat noin 17 kertaa 9 metriä ja kerrosala on noin 300 neliömetriä. Parakki on rakennettu ilman rakennuslupaa ja sitä on myös käytetty ainakin jossakin vaiheessa luvattomasti asumiseen.

Kyseisen kohteen ilmoitus on poistettu Vuokraovi.com-verkkopalvelusta, mutta hakukoneeseen tallentuneesta esikatselusta voi päätellä, että kohdetta on vuokrattu "erillistalona Kalasatamassa".

Kyseessä on poistetun ilmoitustekstin mukaan "valoisa ja nopeasti vapautuva viisiö", ja vuokrapyyntö kohteella on ollut 2 500 euroa kuukaudessa.

Kuvahaku paljastaa jopa rakennelmaa kiertävän ulkoterassin, joka on tehty laudoista 2. kerroksen korkeudelle.

Kaupunki on irtisanonut alueen vuokrasopimuksen ja haastemies on antanut vuokrasopimuksen irtisanomisen tiedoksi. Vuokralainen on kiistänyt irtisanomisen tiedoksiannon.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto käsittelee torstaina uhkasakon määräämistä alueen vuokraoikeuden haltijalle Eräkuru Oy:lle.

Helsingissä jyllää nyt miljoona-asuntojen buumi ja pelkästään Kalasatamassa niitä on myynnissä yli 25 – "En näe uhkaa, ettei riittäisi ostajia"

Yritys kertoo nettisivuillaan tarjoavansa muun muassa tapahtuma- ja ohjelmapalveluita.

Lautakunnan lausuntoehdotuksen mukaan Eräkuru Oy:n on poistettava parakki alueelta 1.11.2020 mennessä juoksevan sakon uhalla, jonka peruserä on 20 000 euroa ja lisäerä 4 000 euroa jokaiselta kuukaudelta, jolloin velvoitetta ei ole noudatettu. Purkujätteet ja muut tavarat alueelta on poistettava 10 000 euron sakon uhalla.

Lisäksi kaupunkiympäristön toimiala esittää, että lautakunta päättää tehdä tutkintapyynnön poliisille, sillä kyse ei ole vähäisestä asiasta.

Eerik, 30, osti hitas-asunnon ja aikoo asua siinä korkeintaan 5 vuotta – Kalasataman kupeessa rakennetaan nyt vauhdilla

Rakennusvalvonta on viime tammikuussa antanut tarkastuslausunnon, jonka mukaan Eräkuru Oy -niminen yritys on vuokrannut luvattomasti rakennettua parakkirakennusta niin ikään luvattomaan asumiseen.

Rakennusta on vuokrattu julkisesti Vuokraovi.com-sivulla. Sivuilla on julkaistu myös valokuvia kohteesta, joista ilmenee, että tiloja käytetään asumiseen.

Tarkastuslausunto on yritetty antaa tiedoksi saantitodistuksella Eräkuru Oy:n hallituksen ainoalle jäsenelle, mutta saantitodistusta ei ole noudettu ja posti on palauttanut lähetyn kirjeen.

Käräjäoikeuden haastemies on tämän jälkeen yrittänyt antaa tarkastuslausuntoa tiedoksi, mutta on lopulta palauttanut sen. Haastemiehen estetodistukseen on merkitty maininta, että vastaanottaja välttelee tiedoksi antamista.

Tattarisuon teollisuushallissa asuttu luvatta – sänkyjä, patjoja, sohvia, keittiö ja jopa sauna

Helsinki rakentaa parhaillaan Kalasatamaan ja sen osa-alueille noin 25 000 ihmisten asuinaluetta. Rakentaminen on täydessä vauhdissa Sompasaaressa ja laajenee jatkuvasti yhä pidemmälle myös Verkkosaaressa.

"Porukka juhlii huoneistoissa öisin ja siivoojia tulee vastaan" – Helsingin salahotellista asunnon omistava nainen kertoo HU:lle jatkuvista häiriöistä

Salahotellit kuriin, airbnb:lle pelisäännöt – "Asuntojen omistajien ja majoitusyrittäjien tulee toimia ohjeen mukaisesti"

Kuva: Milon, 24, "äkäinen" peräkärrysauna herättää melkoista huomiota Kalasatamassa – "Vaaran tuntua"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut