Helsinki-kuoritakit päiväkodin työntekijöille toisivat kustannuksia jopa 400 000 euroa – "Ei voida pitää perusteltuna eikä kohtuullisena"

Kustannukset: Kaupunki selvitti, mitä uusi etu päiväkodin henkilöstölle maksaisi.

Päiväkotien henkilöstölle uutena etuna ehdotettu, Helsinki-brändillä varustettu ulkoiluvaatetus tulisi kalliiksi, kaupunki on selvittänyt.

Pelkästään kaupungin logolla varustetun laadukkaan kuoritakin hinta olisi 40–88 euroa kappale. Kertahankintana varhaiskasvatuksen henkilöstölle ostettu kuoritakki toisi kustannuksia 192 000–422 400 euroa. Kun sopivaa vaatetusta hankittaisiin eri vuodenaikoihin ja sääolosuhteisiin, olisi hinta moninkertainen.

Päiväkotien työntekijöitä on Helsingissä noin 4 800 pois lukien lyhytaikaiset sijaiset.

Päiväkoteihin ehdotettu Helsinki-kuoritakki ei mennyt läpi, mutta "työn houkuttelevuutta pitää parantaa"

Jaana Pelkonen (kok.) ja 20 muuta kaupunginvaltuutettua ovat jättäneet valtuustoaloitteen, jonka mukaan kaupunki voisi tarjota päiväkotien henkilöstölle ulkoiluvaatteet.

Päiväkotien tiukalla koronaohjeella myös yllättävä puoli – "Meille tullut kahdensuuntaista viestiä"

Kaupunginhallituksen lausuntoehdotuksen mukaan ulkoiluvaatteiden hankinta henkilöstöetuna olisi hankalaa, koska vaatteet ovat henkilökohtaisia ja sääolosuhteiden vaihtelun johdosta niitä tulisi olla useita erilaisia. Myös henkilöstön vaihtuvuus ja lyhytaikaisten sijaisten määrä aiheuttaisivat haastetta.

Ulkovaatetuksen hankkimista päiväkotien työntekijöille ei voida pitää perusteltuna eikä kohtuullisena, vaan henkilöstöetujen kokonaisuutta tulee tarkastella ja kehittää kaupunkitasoisesti, lausuntoehdotus katsoo.

Verotuksen näkökulmasta verovapaan henkilökuntaedun on oltava kaikkien kyseeseen tulevien työntekijöiden käytettävissä heidän niin halutessaan. Kaupunginhallitus jätti vastauksen aloitteeseen vielä pöydälle viime kokouksessaan.

– Ulkoilu säällä kuin säällä on olennainen osa lasten päiväkotipäivää ja myös henkilökunnalla on oltava tähän oikeanlaiset varusteet. Tällä hetkellä henkilökunta joutuu hankkimaan ulkoiluvaatetuksen itse, vaikka se on kyseisessä työssä välttämätön varustus. Kunnolliset ulkoiluvarusteet ovat henkilökunnalle iso investointi, Pelkonen totesi helmikuussa jättämässään aloitteessa.

Hänen mukaansa työvaatekustannukset voi joissain tapauksista vähentää verotuksessa, mutta omavastuu on korkea.

Päiväkotien henkilökunnan työvaatteille kannatusta – apulaispormestari: "Tullaan selvittämään"

Aloite: Kaupungin tarjottava päiväkotien työntekijöille "Helsinki-brändin" mukaiset vaatteet

Helsinki perusti "task force" -ryhmän ratkomaan päiväkotien kriisiä – "Ei löydy kelpoisuudella varustettua henkilöstöä edes sinne päinkään"

"Pahimmat sairastelukuukaudet ovat vasta edessä" – Päiväkotien henkilöstövaje pysynyt Helsingissä kurissa, THL:n ohje vähentänyt oireisten lasten hoitoontuontia

Neljän päivän perehdytys vie päiväkotiin keikkatöihin: rikostaustaotetta ei vaadita – "Hyvä väylä tutustua alaan"

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut