Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki-kuoritakit päiväkodin työntekijöille toisivat kustannuksia jopa 400 000 euroa – "Ei voida pitää perusteltuna eikä kohtuullisena"

Kustannukset: Kaupunki selvitti, mitä uusi etu päiväkodin henkilöstölle maksaisi.

Päiväkotien henkilöstölle uutena etuna ehdotettu, Helsinki-brändillä varustettu ulkoiluvaatetus tulisi kalliiksi, kaupunki on selvittänyt.

Pelkästään kaupungin logolla varustetun laadukkaan kuoritakin hinta olisi 40–88 euroa kappale. Kertahankintana varhaiskasvatuksen henkilöstölle ostettu kuoritakki toisi kustannuksia 192 000–422 400 euroa. Kun sopivaa vaatetusta hankittaisiin eri vuodenaikoihin ja sääolosuhteisiin, olisi hinta moninkertainen.

Päiväkotien työntekijöitä on Helsingissä noin 4 800 pois lukien lyhytaikaiset sijaiset.

Jaana Pelkonen (kok.) ja 20 muuta kaupunginvaltuutettua ovat jättäneet valtuustoaloitteen, jonka mukaan kaupunki voisi tarjota päiväkotien henkilöstölle ulkoiluvaatteet.

Kaupunginhallituksen lausuntoehdotuksen mukaan ulkoiluvaatteiden hankinta henkilöstöetuna olisi hankalaa, koska vaatteet ovat henkilökohtaisia ja sääolosuhteiden vaihtelun johdosta niitä tulisi olla useita erilaisia. Myös henkilöstön vaihtuvuus ja lyhytaikaisten sijaisten määrä aiheuttaisivat haastetta.

Ulkovaatetuksen hankkimista päiväkotien työntekijöille ei voida pitää perusteltuna eikä kohtuullisena, vaan henkilöstöetujen kokonaisuutta tulee tarkastella ja kehittää kaupunkitasoisesti, lausuntoehdotus katsoo.

Verotuksen näkökulmasta verovapaan henkilökuntaedun on oltava kaikkien kyseeseen tulevien työntekijöiden käytettävissä heidän niin halutessaan. Kaupunginhallitus jätti vastauksen aloitteeseen vielä pöydälle viime kokouksessaan.

– Ulkoilu säällä kuin säällä on olennainen osa lasten päiväkotipäivää ja myös henkilökunnalla on oltava tähän oikeanlaiset varusteet. Tällä hetkellä henkilökunta joutuu hankkimaan ulkoiluvaatetuksen itse, vaikka se on kyseisessä työssä välttämätön varustus. Kunnolliset ulkoiluvarusteet ovat henkilökunnalle iso investointi, Pelkonen totesi helmikuussa jättämässään aloitteessa.

Hänen mukaansa työvaatekustannukset voi joissain tapauksista vähentää verotuksessa, mutta omavastuu on korkea.