Helsinkiläisbaarissa 4 eri päivänä käyneillä koronariski – testiin tulee hakeutua välittömästi jos oireita ilmenee

Koronatestausta tarjoavat nykyään myös lääkäriasemien pystyttämät drive in -pisteet. Arkistokuva. Riikka Laine
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Usealla Old Irish Pubissa Helsingissä 9., 11., 12. ja 15. syyskuuta aikaa viettäneillä henkilöillä on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Tartunnan saaneiden lähikontaktissa altistuneet henkilöt on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Näinä päivinä ja iltoina pubissa aikaa viettäneitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti kahden viikon ajan 25.9.2020 asti. Heidän tulee hakeutua koronavirustestiin välittömästi, jos ilmenee lieviäkin oireita.

Testitulosta tulee odottaa kotona ja välttää läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäiden ja riskiryhmiin kuuluvien kanssa 25.9. asti ellei oireiden ilmaantuessa ohjeisteta toisin. Kasvomaskin käyttö vähentää tartuntariskiä tilanteissa, joissa turvavälejä ei pystytä varmuudella pitämään riittävinä.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Helsinkiläiset ja Helsingissä asuvat voivat tehdä koronavirus-oirearvion osoitteessa Omaolo.fi, jonka kautta tarvittaessa pääsee testiin. Helsinkiläisiä palvelee myös koronavirusneuvonta, p. 09 310 10024 (joka päivä klo 8-18).

Muiden kuntien asukkaiden tulee koronavirusoireiden ilmetessä ottaa yhteyttä oman asuinalueen terveyspalveluihin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tiiviistä yhteistyöstä Helsingin kaupungin kanssa ja haluan korostaa, että me noudatamme kaikkia koronarajoituksia ja olemme ottaneet käyttöön lisäksi omia varotoimia. Teemme kaikkemme, että pystymme varmistamaan asiakkaiden turvallisuuden, kertoo tiedotteessa Old Irish Pubin toimitusjohtaja Peder Blak.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut