Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisin uudet nettisivut sinuttelevat käyttäjäänsä – tutustumisvaiheessa olevasta sivustosta voi nyt antaa palautetta

Poliisin uudet verkkosivut on avattu katsottavaksi osoitteessa beta.poliisi.fi. Uudistuksessa erityistä huomiota on kiinnitetty saavutettavuuteen tekniikassa ja sisällössä. Samalla poliisi on uudistanut kieltä verkkosivuilla sekä visuaalisen ilmeen.

– Sinuttelemme lukijaa ja puhumme poliisista me-muodossa. Sinuttelemalla selkenee, kenen on toimittava tai kuka on vastuussa. Sinuttelemalla moni ohje lyhenee ja selkiytyy, kerrotaan poliisin uusien nettisivujen beta-version uutisessa.

Uusiin sivuihin voi nyt tutustua, ja poliisi toivoo suoraa palautetta käyttäjiltä.

– Palautteen avulla voimme viimeistellä käyttäjille keskeiset palvelut ennen tuotantojulkaisua, jatkuu uutinen.

Poliisi ottaa uuden sivuston käyttöön, kun kaikki kriittiset toiminnot ja sisällöt on saatu valmiiksi. Nykyinen www.poliisi.fi palvelee virallisesti siihen asti.

Uusien sivujen ilmeessä näkyy poliisin sininen tunnusväri ja poliisin tunnus miekkaleijona. Kuvituksen uudistus tuo esille tuoreen kaluston ja varusteet. Uudistusta ja sisältöä poliisi on lähestynyt käyttäjien tarpeista. Uudistustyön alussa poliisi kysyi verkkosivujen käyttäjiltä heidän tarpeistaan ja toiveistaan. Käyttäjätestaukseen osallistuvia vapaaehtoisia kuvattiin videolle, kun he ratkoivat pieniä tiedonhakutehtäviä.

– Näimme, mitkä asiat olivat heille helppoja ja mitkä vaikeita, uutisessa kerrotaan.

Uutta sivustoa rakennetaan koko ajan, beta-versiossa kaikki osiot eivät vielä ole valmiina, esimerkiksi yhteystiedot puuttuvat. Yhteystietosivuille tulee poliisiyksiköiden, -laitosten ja -asemien tiedot sekä tarkempaa tietoa kunkin palvelupisteen palveluista.

Kieliversiot ovat myös työn alla parhaillaan.

– Julkaisemme ruotsinkielisen ja englanninkielisen sivuston, kun ne ovat riittävän valmiit.

Ajankohtaiset tiedotteet julkaistaan yhä poliisin vanhoilla sivuilla varsinaiseen käyttöönottoon asti. Beta-sivuilla näkyvät uutiset ovat oikeita, mutta kaikkia uusimpia uutisia niille ei ole julkaistu. Etusivun rakenteessa ei ole myöskään sosiaalisen median kanavia kuten poliisin Twitteriä.