Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juffi Seponpoika voitti The Voice of Finlandin

Koronan takia vain puolilleen täyttyneessä Turun Logomon salissa noin 1 200 katsojaa kannusti omaa suosikkiaan voittoon. Lähetyksessä kuultiin kaikilta finalisteilta kaksi kappaletta.

Finaalissa vain yleisöäänet ratkaisivat, sillä tähtivalmentajilla ei ollut viimeisessä jaksossa enää äänivaltaa. Pistelaskussa yhteen laskettiin viikon aikana tulleet ennakkoäänet sekä lähetyksen aikana tulleet yleisöäänet.

– Laulajat ovat käyneet aika pitkän tien, koska korona on viivästyttänyt näitä suoria lähetyksiä ja kilpailijat ovat olleet kuin tulisilla hiilillä kuukausitolkulla. Nyt kun olemme päässeet suoriin lähetyksiin, näistä lähetyksistä selviäminen on ollut vieläkin raskaampaa. Se aika joka tähän kilpailuun on pitänyt latautua, on ollut hirveän pitkä, juontaja Heikki Paasonen kertoi yleisölle.

Finaalin voitti Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin tiimissä kilpaillut porilainen Juffi Seponpoika, 37, joka esitti finaalissa omat versionsa Dire Straitsin Brothers in Arms sekä Whitney Houstonin I Will Always Love You -lauluista.

Kilpailu oli erittäin tiukka, sillä toinen ennakkosuosikki, Juha Tapion tiimin orimattilalainen Henry Friman, 41, onnistui hienosti omissa esityksissään. Friman esitti Leif Wagerin tunnetuksi tekemän kauniin Romanssin ja upean, Jean Sibeliuksen Finlandia-hymnin. Friman onnistui luomaan koskettavan esityksen ja yleisö seisoi koko hymnin ajan.

Alastarolta kotoisin oleva Maritza Palmroth, 16, esitti finaalissa Bruno Marsin Grenaden sekä Kasmirin Aamun. Oriveteläinen Etni Khan, 42, lauloi puolestaan Whitney Houstonin I Wanna Dance with Somebody sekä U2:n Priden laulut.

Voittaja Juffi Seponpoika sai finaalissa 32,9 prosenttia äänistä ja Henry Friman 28 prosenttia.

Neljänneksi ääntenlaskussa sijoittunut, Redraman tiimin Etni Khan sai 16,4 prosenttia äänistä ja kolmanneksi tullut Anna Puun joukkueen Maritza Palmrothin äänisaalis oli 22,7 prosenttia.

Seponpojan tiimin vetäjät Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki kiittivät vuolaasti kilpailijaansa.

– Juffi, ennen kaikkea kiitos tästä retkestä. Sen lisäksi, että haluaisin, että ihmiset saisivat kuulla sun ääntä, mä haluaisin, että ihmiset saisi nähdä sen tyypin, joka me ollaan opittu tuntemaan. Sinussa on hienoa se lämpö ja hyvyys, joka asuu sinussa, auttamisen halu – ja mitä ihmisyys on muuta kuin sitä, että me autamme toisiamme ja ollaan toistemme tukena. Sä olet paras siinä, Wirtanen sanoi.

– Sä olet juuri se ihminen, kelle uskoisi köyden toisen pään, jos itse roikun kielekkeellä, suhun voi luottaa, Santapukki täydensi.

– Olen iloinen, että sä annoit itsellesi mahdollisuuden osallistua tähän kisaan ja olet raivannut tiesi finaaliin. Me olemme Tonin kanssa kiitollisia, että sä valitsit juuri meidän tiimin. Luulen, että tämän kisan lopputekstit tulevat olemaan Juffi sun artistiuran alkutekstit.