Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kasvomaskit käyttöön Helsingin lukioissa – opiskelijat vastaavat itse hankinnasta

Kasvomaskit otetaan käyttöön Helsingissä toisen asteen oppilaitoksissa eli lukioissa ja ammattioppilaitoksissa.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tiedote aiheesta annettiin tiistaina ja sitä on jaettu Wilmassa opiskelijoille sekä huoltajille tiistaina.

Annamari, 30, on sairastanut koronaa jo yli 5 kuukautta – aktiivisen nuoren naisen elämä mullistui täysin: "Olen kuitenkin selvinnyt hengissä"

Tiedotteen mukaan maskisuositus laajenee, koska pääkaupunkiseudulla on käynnissä koronaepidemian kiihtymisvaihe. Suositusta on hyvä noudattaa, ellei ole terveydellistä syytä olla pitämättä maskia.

Toimiala muistuttaa, että suositusta noudattamalla saatetaan säästyä rankempien keinojen, kuten esimerkiksi etäopetukseen siirtymisen käyttöönotolta.

Keuhkolääkäri tapaa pitkittyneistä koronaoireista kärsiviä nuoria ja aiemmin terveitä potilaita – antaa nyt tärkeän muistutuksen

Suosituksen voi ottaa käyttöön heti, mutta viimeistään kuitenkin torstaina 1. lokakuuta.

THL suosittelee maskin käyttöä erityisesti tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Oppilaitoksissa opetuksen järjestämisessä huomioidaan edelleen hygieniaohjeistukset, muun muassa käsihygienian ja turvavälien osalta.

Ensisijaisen tärkeää on yhä noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Helsinkiläisessä teollisuushallissa aletaan valmistaa tämän hetken hittituotetta – HU pääsi vierailulle maskitehtaalle

Opiskelijat vastaavat itse maskiensa hankinnasta.

Helsingissä on maskinjakopisteitä vähävaraisille. Listaus jakopisteistä löytyy verkosta.

"Häitä ja rippijuhlia, joissa puolet vieraista on saanut tartunnan" – Hus: Uusimaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa

Lisäksi kasvatuksen ja koulutuksen toimiala kannustaa opiskelijoita lataamaan THL:n Koronavilkku-sovelluksen, jotta mahdolliset altistukset on helpompi kartoittaa.

Helsinki, Espoo ja Vantaa suosittavat kasvomaskia kaupungin palveluissa

Valtaosa HSL:n matkustajista haluaa, että joukkoliikenteessä käytetään maskia, mutta tämä näkyy käytännössä huonosti

Kyselytutkimus: Koronahuoli ja ahdistus lisääntyivät taas, mutta se ei juuri näy suomalaisten käytöksessä – Maskia pitää harva sellainenkaan, joka uskoo sen olevan tehokas varotoimi

Joukkoliikenteessä väki näyttää yhä yllättävän maskittomalta ja HSL kampanjoi asian puolesta – "Ei se nyt räjähdysmäisesti lähtenyt liikkeelle"