Päiväkoteihin ehdotettu Helsinki-kuoritakki ei mennyt läpi, mutta "työn houkuttelevuutta pitää parantaa"

Päiväkodeissa ulkoillaan ja retkeillään säällä kuin säällä. Työntekijöiden on itse hankittava sopivat varusteet. Arkisto / Päivi Tuovinen
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Helsingin kaupungin päiväkoteihin ei ainakaan toistaiseksi tule yhtenäistä ulkoiluvaatetusta työntekijöille.

Helsingin Uutiset on aiemmin kertonut ideasta tarjota Helsinki-brändin mukainen ulkoiluvaatetus työntekijöille. Ajatus työvaatteista sai myös kannatusta.

Säänkestävä vaatetus työnantajan puolesta säästäisi paitsi henkilökunnan vaatekustannuksia, myös parantaisi työnantajamielikuvaa ja ehkä jopa työn houkuttelevuutta, sekä helpottaisi työntekijän erottamista muusta aikuisesta ulkoilussa.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina asiasta tehdyn selvityksen pohjalta, että tällä hetkellä vaatehankintaan ei ryhdytä. Selvityksen mukaan pelkästään laadukkaasta kuoritakista saattaisi tulla kustannuksia satoja tuhansia euroja, sillä Helsingissä on myös useampi tuhat lastenhoitajaa, opettajaa ja muuta varhaiskasvatuksen henkilökuntaa.

Kaupunginhallitus katsoo kuitenkin, että varhaiskasvatuksen henkilöstön työolojen kehittäminen ja työn houkuttelevuuden lisääminen on tärkeää. Tarkoituksenmukaisimmat keinot tähän tulee arvioida kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla osana budjettiprosessia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut