Yrittäjät: Puuroutuuko liikenne keskustan uusissa hankkeissa?

Elielinaukio sijaitsee Postitalon ja Rautatieaseman välissä, Asema-aukio Sokoksen ja aseman välissä. Uusi Eliel -hanke
Jukka Hämäläinen

Jukka Hämäläinen

Helsingin Yrittäjät pelkää Elielin- ja Asema-aukion kehittämisen puurouttavan keskustan liikenteen. Yrittäjien mielestä Postikatu on säilytettävä autojen käytössä.

Myös Kaivokadun tilanne huolestuttaa yrittäjiä, sillä sille on tulossa Kruunuvuorenrannan pikaraitiotien päätepysäkki.

– Helsingin autoliikennettä ei olla osinkaan siirtämässä tunneleihin. Siksi ydinkeskustan kehittämisessä tulee huolehtia siitä, ettei autokaistoja enää nykyisestä vähennetä, yrittäjäyhdistys huomauttaa tiedotteessa.

Elielinaukio kuumottaa sijoittajia – Helsingin ytimeen jopa Postitalon verran uutta rakentamista: "Ei ole tällä hetkellä arvonsa mukaisessa käytössä"

Yrittäjien mielestä pikaraitiotien päätepysäkki tulisi sijoittaa Rautatientorin laidalle, jossa se ei haittaisi aseman edustan vilkasta liikennettä.

Kokoomuksen Daniel Sazonov pitää ideaa perusteltuna.

– Pikaraitiotien päätepysäkin paikkaa tulisi vielä selvittää. Se voisi hyvin sopia Rautatientorille.

Samoilla linjoilla on SDP:n Eveliina Heinäluoma:

– Jaan huolen liikenteen sujuvuudesta, sillä aivan ydinkeskustassa sijaitseva alue muuttuu tulevina vuosina paljon. On varmistettava, että myös auto- ja bussiliikenteellä on sujuvat reitit.

Sen sijaan vihreät eivät pikaratikkapäätöstä enää avaisi.

– Liikenneratkaisut simuloidaan huolellisesti ja päätökset tehdään niiden arvioiden perusteella. Kruunusiltojen pikaraitiotien päätepysäkistä Kaivokadulle on päätetty jo vuonna 2016, Reetta Vanhanen sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut