Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjät: Puuroutuuko liikenne keskustan uusissa hankkeissa?

Helsingin Yrittäjät pelkää Elielin- ja Asema-aukion kehittämisen puurouttavan keskustan liikenteen. Yrittäjien mielestä Postikatu on säilytettävä autojen käytössä.

Myös Kaivokadun tilanne huolestuttaa yrittäjiä, sillä sille on tulossa Kruunuvuorenrannan pikaraitiotien päätepysäkki.

– Helsingin autoliikennettä ei olla osinkaan siirtämässä tunneleihin. Siksi ydinkeskustan kehittämisessä tulee huolehtia siitä, ettei autokaistoja enää nykyisestä vähennetä, yrittäjäyhdistys huomauttaa tiedotteessa.

Elielinaukio kuumottaa sijoittajia – Helsingin ytimeen jopa Postitalon verran uutta rakentamista: "Ei ole tällä hetkellä arvonsa mukaisessa käytössä"

Yrittäjien mielestä pikaraitiotien päätepysäkki tulisi sijoittaa Rautatientorin laidalle, jossa se ei haittaisi aseman edustan vilkasta liikennettä.

Kokoomuksen Daniel Sazonov pitää ideaa perusteltuna.

– Pikaraitiotien päätepysäkin paikkaa tulisi vielä selvittää. Se voisi hyvin sopia Rautatientorille.

Samoilla linjoilla on SDP:n Eveliina Heinäluoma:

– Jaan huolen liikenteen sujuvuudesta, sillä aivan ydinkeskustassa sijaitseva alue muuttuu tulevina vuosina paljon. On varmistettava, että myös auto- ja bussiliikenteellä on sujuvat reitit.

Sen sijaan vihreät eivät pikaratikkapäätöstä enää avaisi.

– Liikenneratkaisut simuloidaan huolellisesti ja päätökset tehdään niiden arvioiden perusteella. Kruunusiltojen pikaraitiotien päätepysäkistä Kaivokadulle on päätetty jo vuonna 2016, Reetta Vanhanen sanoo.