15 kerrosta oli liikaa – tältä näyttää Helsingin kiistellylle alueelle suunniteltu hotelli

Havainnekuva Aleksi Kiven kadulta katsottuna. L-mallinen hotellirakennus on kadun päässä. Helsingin kaupunki

352 huoneen hotellin rakentamisen suunnittelu etenee Aleksis Kiven kadun, Ratapihantien ja Teollisuuskadun risteyksessä.

Alunperin kaava sallisi jopa 15-kerroksisen rakennuksen, mutta nyt kerroslukua ollaan pudottamassa neljääntoista, jotta se sopii paremmin viereisten talojen jatkoksi.

Rakennukseen tulee myös liiketilaa.

Alueella ei ole tällä hetkellä rakennuksia. Sen poikki kulkee jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttämä tie Aleksis Kiven kadulta Pasilan aseman suuntaan ja Ratapihantien alittavaan alikulkutunneliin.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asemakaavan muuttamista tiistaina.

Rakennus on tulossa aivan Savonkadun tuntumaan, johon suunnitellaan runsaasti toimisto- ja asuinrakennuksia. Voimakkaan vastustuksen lisäksi Savonkadun ja Alppilan länsiosan suunnitelmat ovat saaneet alueen asukkailta ja osakkeiden omistajilta myös kiitosta.

Myös tien toisella puolella olevan Pasilan Veturitallinpihan alueen suunnittelu on käynnistynyt.

Hotellia suunnitellaan kuvan keskellä olevalle rakentamattomalle alueelle, jossa kulkee pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden käyttämä tie. Helsingin kaupunki

Kipeästi kaivattu silta sai takapakkia Pasilassa – pyöräilijät joutuvat takaisin "sakkolenkille"

Kauppakeskuksen 400 asuntoa valmistuivat etuajassa Helsingissä – tämän verran täytyy pulittaa 11. kerroksen kaksiosta

Alppilaa myllätään uusiksi – historiallisten kallioiden paikalle halutaan "korkeatasoista arkkitehtuuria" ja rakennusjätin pääkonttori

Tuttu ilmiö toistui kauppakeskuksessa: Ravintola laittoi lapun luukulle, tilalle hampurilaisia – "Kysyntä on räjähtänyt"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut