Kokenut talonmies paljastaa, mitkä työtehtävät ovat kaikkein ikävimpiä: "Todella surullisia hetkiä"

Elsa Holmqvist on toiminut talonmiehenä Bulevardi 5:ssä yhteensä 16 vuotta. Päivi Tuovinen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Bulevardin 5:n talonmies, Elsa Holmqvist 54, on toiminut alalla 1990-luvulta lähtien eri puolilla Helsinkiä. Hän kertoo, että asiakkailta tulee työstä paljon kiitosta.

Työssä on tullut vastaan myös epämieluisia tilanteita vastaan.

– Esimerkiksi tässä Bulevardin talossa oli aseellinen ryöstö yhdessä firmassa ja tekijät uhkailivat myös miestäni puukolla tuossa pihalla, kun juoksivat aidan yli karkuun naapurin puolelle, Holmqvist muistelee.

– Useita vanhuksia olen myös joutunut löytämään kuolleena kotoaan talonmiesurani aikana eri taloissa. todella ikäviä ja surullisia hetkiä.

Kukkien kastelu ja kissan hoitaminen ovat kuuluneet työnkuvaan.

– Myös papukaijaa olen käynyt ruokkimassa.

Erikoinen tapaus muistuu mieleen erästä aiemmasta talosta, jossa Holmqvist oli talonmiehenä.

– Oli välillä vaikea olla nauramatta, mutta täytyi olla jutussa mukana, kun eräs vanha rouva kertoi, että hänen alakerran autotallissa painetaan rahaa ja se häiritsee häntä. Useamman kerran olimme siellä poliisien kanssa kuuntelemassa ja yrittämässä selvittää asiaa, mutta ei se kyllä koskaan selvinnyt, vaikka tutkimme autotallin. Rouva oli sitä mieltä, että poliisit on mukana siinä rahan painossa.

Lue myös: Elsa Holmqvistillä, 54, on ammatti, jota Helsingin arvotalojen asukkaat arvostavat – "Palkka verrattavissa kaupan kassaan"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut