Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tekniikan Maailman autolaboratorion sijainti Helsingissä yllättää: Tämä on sen erikoisuus – "Ei taida olla missään muualla maailmassa"

Otavamedian muutto Triplaan jätti kaksi Länsi-Pasilassa sijaitsevaa toimistotaloa tyhjäksi. Toinen niistä on Esterinportti 1, jossa toimi muun muassa Tekniikan Maailman toimitus.

Vaikka toimistotilat on purettu nyt luurangoksi, maan alla tapahtuu. 

Alimmassa kerroksessa on Tekniikan Maailman arvostettu autolaboratorio.

– Siellä on esimerkiksi autojen valomittauspöytä, jollaista ei taida olla missään muualla maailmassa, sanoo toimituspäällikkö Harri Domonyi.

Laboratorio toimii Tekniikan Maailman testitoiminnan tukikohtana.

– Valomittausten lisäksi siellä esimerkiksi mitataan, punnitaan ja tutkitaan autoja sekä asennetaan niihin polttoaineenkulutusmittarit. Useimmat varsinaisista mittauksista tehdään toki laboratorion ulkopuolella, joko liikenteessä tai suljetulla radalla.

Kauppakeskuksen 400 asuntoa valmistuivat etuajassa Helsingissä – tämän verran täytyy pulittaa 11. kerroksen kaksiosta

Tuttu ilmiö toistui kauppakeskuksessa: Ravintola laittoi lapun luukulle, tilalle hampurilaisia – "Kysyntä on räjähtänyt"

Lisäksi Esterinportin vanhassa pommisuojassa on Tekniikan Maailman elektroniikkalaboratorio. Myös Muropaketti.com-sivuston testitilat ovat samassa rakennuksessa.

Rakennuksen omistaja on turkulainen Kansallis-Yhtiöt, joka rakennuttaa tilalle uusia toimistotiloja.

Arkkitehtuurista palkittu talo rapistuu tyhjänä Triplan vieressä: Seinistä pudonneet laatat aiheuttivat vaaraa – paikalle ravintoloita ja kahviloita

Supertähtien kilpa-autot jyrisivät Helsingin keskustassa vuonna 1995 ja Sörnäistä kutsuttiin Pohjolan Monacoksi – "Harvoin on näkynyt niin paljon iloisia naamoja ja hyvää fiilistä"

Helsinkiläisten parkkipaikkojen suurkuluttaja Sami, 48, maksaa pysäköinnistä mielellään useita satoja euroja kuukaudessa – tämän takia hän ei suosi halvempaa ratkaisua  

Yksi merkki pitää pintansa muita paremmin – Uskollisuutta automerkilleen eivät vanno edes Audi-kuskit