Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osa Veikkauksen peliautomaateista alkaa lokakuussa vaatia tunnistautumista – Vapaaehtoisesti tunnistautuu pieni osa

Osa Veikkauksen peliautomaateista vaatii jo lokakuusta alkaen tunnistautumista. Ne eivät siis toimi, ellei pelaaja todista henkilöllisyyttään Veikkaus-kortilla, mobiilisovelluksella tai Veikkauksen etuasiakkuuteen liitetyllä pankkikortilla.

Lokakuussa alkavassa pilottikokeilussa on mukana noin sata peliautomaattia ympäri Suomen.

Loppuihin hajasijoitettuihin peliautomaatteihin pakollinen tunnistautuminen tulee tammikuussa 2021.

– Pakolliseen tunnistautumiseen siirtyminen on yksi Veikkauksen keskeisimmistä vastuullisuustoimenpiteistä, jolla pyritään ennen kaikkea ehkäisemään pelihaittoja. Syksyn aikana toteutettavalla pilotoinnilla haluamme muun muassa testata tunnistautumisen toimivuutta, sanoo Veikkauksen kanava- ja myyntijohtaja Jari Heino tiedotteessa.

Tunnistautuminen mahdollistaa erilaisten pelaamisrajoitusten käyttöönoton.

Pelaaja voi esimerkiksi estää itseltään kaiken pelaamisen asiamiesverkoston peliautomaateilla määräajaksi tai toistaiseksi.

Toivomme, että mahdollisimman moni peliautomaattien pelaaja tunnistautuisi jo ennen kuin se on pakollista.

Kanava- ja myyntijohtaja Jari Heino, Veikkaus

Veikkaus on myös esittänyt, että automaattipelaamiseen tulisi kesäkuusta 2021 lähtien käyttöön samat pelirajat kuin netin nopearytmisissä peleissä on jo käytössä. Näihin kuuluvat muun muassa vuorokausi- ja kuukausikohtaiset tappiorajat.

Pakollinen tunnistautuminen helpottaa myös myyntipaikkojen ikärajavalvontaa sekä rikollisen toiminnan ja rahanpesurikosten ehkäisyä.

– Toivomme, että mahdollisimman moni peliautomaattien pelaaja tunnistautuisi jo ennen kuin se on pakollista. Tällä hetkellä vain noin kymmenen prosenttia automaattipelaamisesta on tunnistautunutta. Tarjoamalla uutuuspelit vain tunnistautuville pelaajille pyrimme kasvattamaan tunnistautumisastetta jo ennen tammikuuta, Heino sanoo tiedotteessa.

Veikkaus aikoo julkaista vuoden loppuun mennessä kolme uutta automaattipeliä. Ne ovat pelattavissa vain tunnistautumalla.

Veikkauksen tavoitteena on, että täystunnistautuminen otettaisiin aikaistetusti käyttöön myös Veikkauksen Pelaamoissa ja Feel Vegaseissa kesäkuun loppuun 2021 mennessä.

Pakollinen tunnistautuminen laajenee myöhemmin vaiheittain muihin Veikkauksen peleihin niin, että tunnistautumatta voi pelata vain raaputusarpoja.