Mauno Koiviston muistomerkistä alkoi suunnittelukilpailu – Eduskuntatalon kupeeseen nousevan teoksen tulee heijastaa henkilöä ja elämäntyötä sekä soveltua ympäristöön

Kilpailu presidentti Mauno Koiviston (1923–2017) muistomerkin suunnittelemiseksi on alkanut. Muistomerkki on tavoitteena pystyttää Pikkuparlamentin puistoon 2023, kun Koiviston syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta. Kilpailuun toivotaan osallistuvan suomalaisia ja Suomessa asuvia ammattitaitelijoita.

Kaikista entisistä Suomen tasavallan presidenteistä on toteutettu virallinen muistomerkki. Kaikki muistomerkit sijaitsevat Helsingissä.

Koiviston muistomerkissä tulee huomioida ja kunnioittaa sen asemaa ja luonnetta entisen Suomen tasavallan presidentin muistomerkkinä. Oleellista on, että se heijastaa henkilöä ja elämäntyötä. Muistomerkin tulee soveltua ympäristöönsä ja olla aikaa ja luonnonolosuhteita kestävä sekä normaalein toimin muistomerkkinä ylläpidettävissä.

Teoksen tulee olla visuaalisesti toimiva kaikkina vuodenaikoina. Muistonmerkin suunnittelussa on otettava huomioon, että se sijoittuu julkiseen puistoon.

Muistomerkin tulee olla kooltaan ja mittasuhteiltaan ympäristöön ja eduskunnan rakennuksiin soveltuva, kerrotaan kilpailuohjelmassa.

Kilpailun järjestämisestä vastaa valtioneuvoston kanslian joulukuussa 2019 asettama muistomerkkitoimikunta, jota johtaa Paavo Lipponen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut