Kehä I:n varressa vedet kulkevat viherseinän kautta vesistöön – seinällä testataan, kuinka hyvin se kaappaa mikromuovit

InnoGreen on yhteistyössä Itämerihaasteen nopeiden kokeilujen kanssa pystyttänyt Konalaan viherseinän. Helsingin kaupunki
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Viherseinän toimivuutta mikromuovin kerääjänä testataan parhaillaan Konalassa.

Mätäjoen viereiseen alikulkuun on rakennettu viherseinä, johon Kehä I:ltä valuvat hulevedet kulkeutuvat.

Pilottitutkimuksen aikana tutkitaan, kuinka tehokkaasti viherseinän rakenne suodattaa mikromuovia hulevedestä ja estää mikromuovien kulkeutumisen vesistöihin.

– Hauraan Itämeren tilan parantaminen on Helsingille tärkeä tavoite. Merta kuormittaa rehevöitymisen lisäksi erityisesti muoviroskan kertyminen. Helsinki kannustaa löytämään uusia keinoja muoviroskan torjuntaan rahoittamalla kokeiluja, apulaispormestari Anni Sinnemäki sanoo tiedotteessa.

Helsingin Itämeren suojelutyötä koordinoiva Itämerihaaste on käynnistänyt neljä nopeaa kokeilua, joilla etsitään keinoja Itämeren roskaantumisen hillitsemiseksi.

Yksi kokeiluihin valituista yrityksistä on InnoGreen, joka testaa viherseinän kykyä vähentää huleveden mukana mereen kulkeutuvaa mikromuovia. InnoGreen on vihersisustus- ja puutarhapalveluita tarjoava yritys.

Meressä mikromuoveja kertyy eliöihin, kuten simpukoihin ja kaloihin. Kaupungistuminen lisää liikenteen aiheuttamia päästöjä, ja sen vuoksi tarvitaan uusia keinoja torjua muoviroskan kulkeutumista ympäristöön.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut