Elvis vs. Beatles Kannelmäessä – mutta kumpi rockmaailman ikoneista on kitaristi Kari Aulolle ykkönen?

Tinos esiintyi viime vuonna ensimmäistä kertaa Liverpoolin Beatles-festivaaleilla. Aki Schadewitz

Kai Jauhiainen

Beatles ja Elvis ovat rockmaailman ikoneja, mutta yhdessä he eivät ikinä soittaneet.

– Eivät he nähneet toistensa keikkojakaan. Kerran he tapasivat kun beatlesit kävivät Elviksen Kalifornian kodissa Elviksen syntymäpäivänä vuonna 1965, kertoo Tinos-yhtyeen kitaristi Kari Aulo.

Beatlesia ja Elvistä on pian mahdollista kuulla samassa konsertissa. Keskiviikkona 7. lokakuuta kello 18 Kanneltalossa tärähtää käyntiin kahden pitkän linjan yhtyeen ”Elvis vs. Beatles”-yhteiskonsertti.

Tinos-yhtye soittaa konsertissa pelkästään Beatlesta. Helsinkiläinen Raulis Memphis Band tulkitsee pelkästään Elvistä. Kumpikin bändi soittaa 45 minuutin setin.

Raulis Memphis Bandin Leif Kiviharju ja Seppo Järvinen soittivat jo vuonna 1964 perustetun The First-yhtyeen ensimmäisessä kokoonpanossa. The First lämmitteli myös Jimi Hendrixiä.

–  Rauli Parmes on varmasti Suomen paras Elvis-tulkitsija. Hänen äänensä on ihan kuin Elviksen, kehuu Kari Aulo.

Tinos on ollut kahdesti esiintymässä Liverpoolissa Beatles-festivaaleilla. Tänä vuonna koko festivaali peruttiin koronan takia, mutta Tinos heitti kaksi 20 minuutin keikkaa maailmanlaajuisessa striimaustapahtumassa. Mukana oli 150 bändiä.

– Siinä saa paljon enemmän katsojia kuin livekeikalla ja eri puolilta maailmaa. Saimme paljon palautetta ja erityisesti latinalaisesta Amerikasta. Sieltä sanottiin että ”great band” ja ”awesome”. Kyllä se hyvältä tuntui.

Brasiliassa Niterói-nimisessä kaupungissa järjestetään Niteroi Beatle Week-festivaali. Siellä Tinos olisi kuin kotonaan.

– Kyllähän se haaveena olisi. Ensin täytyy kuitenkin koronan mennä ohi.

Kumpi on Aulon mielestä ykkönen: Beatles vai Elvis?

– Elvishän ei itse säveltänyt mitään, mutta The Beatles ryhtyi luomaan omaa musiikkia. Ne biisit ovat yksinkertaisia, mutta todella vaikeat soittaa. Beatles on ykkönen, täräyttää Aulo.

Liput Kanneltalon konserttiin myydään Lippupisteen myyntipisteistä, verkkokaupasta ja R-kioskeista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut