Vuosittain noin miljoona kävijää keräävä Kaapelitehdas on uusittu – "Kävijöiden oli vaikea hahmottaa taloa"

Kulttuuri: Uusittu tehdas on avoinna maanantaista lauantaihin.

Kaapelitehtaan aulatilan uusi ilme julkistettiin torstaina.

Kaapelitehtaan vuokralaiset ja kävijät olivat toivoneet, että Kaapelitehdas olisi helpommin lähestyttävä, ja että KOY Kaapelitalo ottaisi kokonaisvastuun kävijäkokemuksesta.

– Tajusimme, että olemme keskittyneet talon ensimmäiset 25 vuotta lähinnä vuokraustoimintaan, emmekä tienneet Kaapelitehtaan kävijöistä juuri mitään, KOY Kaapelitalon toimitusjohtaja Kai Huotari luonnehtii tiedotteessa.

– Vuonna 2017 emme osanneet arvioida vuosittaista kävijämäärää, saati sitä, miten kävijät Kaapelitehdasta käyttävät, hän jatkaa.

Kaapelitehtaalla käy nykyään noin miljoona kävijää vuosittain. Tyypillisesti kävijät tulevat kulttuurikeskukseen yhden toimijan tai tapahtuman takia, ja lähtevät sen jälkeen pois.

– Meille kävi selväksi, että kävijöiden on vaikea hahmottaa taloa ja ymmärtää, mitä kaikkea Kaapelitehtaalla on tarjolla, Huotari kertoo.

KOY Kaapelitalo lähti uudistamaan toimintatapojaan ja otti aulapalvelun vastuulleen, paransi talon kulkureittejä ja pyrki tekemään talosta helpommin lähestyttävän.

Taiteilijoiden työrauha pyritään säilyttämään uudistuksista huolimatta.

Uuteen aulapalvelutilaan Konttoriin pääsee sisään porttikongista. Alakerrasta löytyy info, kahvila, myymälä ja postipakettiautomaatti.

Tila on avoinna maanantaista lauantaihin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut