Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saitko perintäkirjeen tältä yritykseltä? Lupaviranomainen: yritys ei täytä edellytyksiä

Aluehallintovirasto ei hyväksynyt Kasbono Oy:tä perintätoiminnan harjoittajien rekisteriin, koska se ei avin mukaan täytä perintärekisterilain mukaisia rekisteröinnin edellytyksiä.

Tämä tarkoittaa, että Kasbono Oy ei saa esimerkiksi lähettää perintäkirjeitä tai laatia maksusuunnitelmia eli harjoittaa niin sanottua vapaaehtoista perintää. Yritys saa kuitenkin periä velkaa tuomioistuimen tai ulosoton kautta.

Lain mukaan vapaaehtoista perintää saavat tehdä vain yritykset, jotka on merkitty perintätoimen harjoittajien rekisteriin. Lain mukaan aluehallintoviraston on kiellettävä perintätoiminta, jota harjoitetaan ilman rekisteröintiä.

Aluehallintovirasto on elokuusta lähtien selvittänyt, harjoittaako Kasbono Oy vapaaehtoista perintää laittomasti, sillä se on heinäkuusta alkaen saanut useita ilmoituksia yrityksen lähettämistä perintäkirjeistä.

Myös Kilpailu- ja kuluttajavirasto on saanut Kasbonon lähettämistä kirjeistä useita ilmoituksia.

Kirjeissä on ollut kyse kauan sitten syntyneistä veloista, jotka Kasbono on ilmoittanut ostaneensa alkuperäisiltä velkojilta. Monet kirjeiden saajista pitävät kirjeen vaatimuksia perusteettomina tai ainakin epäselvinä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto hylkäsi Kasbono Oy:n hakemuksen rekisteriin merkitsemisestä useasta syystä. Ensinnäkään yrityksen perintätoiminnasta vastaava henkilö ei täytä perintärekisterilain vakavaraisuus- ja luotettavuusvaatimusta eikä vaatimusta soveltuvalla tutkinnolla osoitetusta lainsäädännön tuntemuksesta.

Yritys ei ole myöskään toimittanut selvitystä siitä, miten yhtiö huolehtii toimeksiantajaa ja velallista koskevien tietojen asianmukaisesta suojaamisesta.

Päätös ei ole vielä lainvoimainen, vaan asianomainen voi hakea siihen oikaisua.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto rekisteröi perintätoiminnan harjoittajat, jotka toimivat Suomessa. Virasto myös valvoo, että rekisteröidyt perintätoimen harjoittajat noudattavat toiminnassaan lakia ja hyvää perintätapaa.

Perintätoiminnan harjoittajien rekisteri on julkinen.