Plantagen harkitsee tiettyjen myymälöidensä sulkemista talveksi – puolet myymälöistä kannattamattomia

Mahdollinen sulkeminen talvikaudeksi koskee esimerkiksi Plantagenin puutarhamyymälää Lahdessa. Arkisto / Pirjo Kamppila
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Plantagen tiedottaa harkitsevansa seitsemän Suomen-myymälänsä sulkemista tulevan talvikauden ajaksi. Syyksi tiedotteessa sanotaan se, että puolet yhtiön myymäläverkostosta (14 myymälää Suomessa) on ensi sijassa korkeiden vuokranmaksujen takia edelleen kannattamattomia, huolimatta siitä, että yhtiön myymäläverkosto Suomessa on kauttaaltaan parantanut tulostaan viimeisen 18 kuukauden aikana kustannussäästöjen sekä kevään ja kesän aikana lisääntyneen myynnin ansiosta.

Mahdollinen sulkeminen talvikaudeksi 2020/2021 koskee Jyväskylän, Kaarinan, Lahden, Lappeenrannan, Porvoon, Raision ja Vaasan myymälöitä. Myymälöissä aloitetaan yt-neuvottelut jotka koskevat 69:ää henkilöä, sanotaan tiedotteessa.

Talvikauden aikana Plantagenin tavoitteena on neuvotella myymäläkiinteistöjen vuokrasopimukset uudestaan, jotta yritys voi jatkaa kannattavaa toimintaa ja avata myymälät uudelleen keväällä 2021 korkeasesongin alkaessa.

– Olemme sitoutuneet rakentamaan ja ylläpitämään myymäläverkostoa ja verkkokauppaa, jotka paitsi palvelevat asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla, tuovat myös kannattavaa kasvua, sanoo Plantagenin konsernijohtaja Nina Jönsson tiedotteessa.

Myymäläverkoston kehitystyön puitteissa Plantagen on sulkenut tai päättänyt sulkea kaksi kannattamatonta myymälää Norjassa ja viisi myymälää Ruotsissa.

– Voidaksemme myös jatkossa tarjota asiakkaillemme inspiroivia ostokokemuksia unohtamatta kannattavaa kasvua, meidän pitää panostaa valittuihin myymälöihin, Jönsson jatkaa.

Plantagenilla on Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa yhteensä 136 myymälää. Henkilöstön määrä Suomessa on 180.

Myös esimerkiksi Puutarhamyymälä Muhevainen sulkee Helsingin Pirkkolan ja Kontulan sekä Espoon Suurpellon myymälänsä 28. lokakuuta talven ajaksi, mutta Muhevaiselle sen myymälöiden sulkeminen talvikaudeksi on normaali käytäntö.

– Myymälämme aukeavat kesäkaudelle huhtikuun puolivälissä, kertoo Puutarhamyymälä Muhevaisen toimitusjohtaja Anton Itkonen.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut