Helsingin yliopiston dekaani: "Elintarvikkeiden vaihteluun varauduttava"

Ritva Toivonen on Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunnan dekaani. Joonas Kolehmainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Ruoan riittävyys on terveyden ohella yksi ihmisten suurimmista huolista koronapandemian aikana, sanoo Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan dekaani Ritva Toivonen HU:n kolumnissa.

– Moni kuluttaja hätääntyi maaliskuussa – loppuuko ruoka kaupoista? Näin ei onneksi käynyt. Silti pandemia on osoittanut, että maailmamme voi hetkessä muuttua aivan oleellisesti. Erilaisten elintarvikkeiden saatavuuden vaihteluun on pahimmillaan varauduttava, vaikka ruoka sinänsä ei ole Suomesta loppumassa.

Huoltovarmuuden kannalta Suomen ruokatuotanto kattaa ainakin neljä viidesosaa tarpeesta, Toivonen sanoo.

– Ilmaston sekä yhteiskunnan ja kuluttajien mieltymysten muuttuminen peräänkuuluttavat kuitenkin jatkuvaa ruokatuotannon kehitystä ja tutkimusta, globaaleihin poikkeustilanteisiin varautumisesta puhumattakaan.

Lue koko kolumni tästä!

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut