Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiilineutraali asuminen kiinnostaa vuokralaisia – "Yhä useampia haluaa huomioida ilmastonmuutoksen haasteet arjessaan"

Moni vuokralainen arvostaa uutta asuntoa etsiessään myös sitä, että vuokra-asunnon omistaja toimii hiilineutraalisti.

Enemmistö arvosti hyviä kävely- ja pyöräteitä sekä bussipysäkkejä asunnon lähellä, ilmeni S-Asuntorahaston kyselyssä. Neljännes eli 26 prosenttia vastaajista toivoi myös, että tulevaisuudessa vuokra-asunnon omistaja toimisi hiilineutraalisti.

Kyselyyn vastasi noin 300 vuokralaista, jotka asuvat rahaston omistamissa asunnoissa.

– Tulokset antavat viitteitä siitä, että yhä useammat ymmärtävät ilmastonmuutoksen tuomia haasteita ja ovat kiinnostuneita huomiomaan ilmiön omassa arjessaan, sanoo tiedotteessa S-Pankki -konserniin kuuluvan FIM Kiinteistö Oy:n toimitusjohtaja Petri Jokinen.

Valtakunnallisen energiansäästöviikon yhteydessä S-Asuntorahasto siirtyy käyttämään hiilineutraalisti tuotettua kaukolämpöä kaikissa kokonaan omistamissaan kohteissa, joissa se on mahdollista.

Muutos tapahtuu tänä syksynä ja se vähentää rahaston kiinteistöjen kaukolämmön hiilidioksidipäästöjä noin 288 tonnia eli noin 83 prosenttia.

Rahasto selvittää myös aktiivisesti maalämmön soveltuvuutta uusiin ja vanhoihin kohteisiinsa. Hiilineutraaleiden kiinteistöjen osuus kaikista rahaston kokoaan omistamista kohteista kasvaa 71 prosenttiin ja viiteentoista kohteeseen.

– Erikoissijoitusrahastomme sijoittaa kasvukeskusten pieniin vuokra-asuntoihin kasvukeskuksissa tai niiden lähettyvillä työssäkäynti- ja opiskelualueilla, Jokinen kertoo.

Rahasto päätti vuosi sitten käyttää vihreää, täysimääräisesti uusiutuvilla energianlähteillä ja ilman suoria hiilidioksidipäästöjä tuotettua sähköä kohteissa, jotka se omistaa kokonaan.