8,8 miljoonaa euroa jaettavana asukkaiden ideoille – nyt jokaisella helsinkiläisellä on mahdollisuus vaikuttaa

Omien puutöiden tekeminen Helsingin kouluissa on nyt mahdollista ilta-aikaan. Ehdotus sai rahaa Omastadin ensimmäisellä kierroksella. Anniina Virtanen
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Helsingin OmaStadi-budjetoinnin toisella kierroksella ehdotuksia voi jättää 25. lokakuuta asti. Ideoita oman kaupunginosan, alueen tai koko kaupungin kehittämiseksi otetaan vastaan osoitteessa omastadi.hel.fi.

Toisella kierroksella budjetti on tuplattu ja peräti 8,8 miljoonaa euroa on varattu asukkaiden toiveiden toteuttamiseen.

Seuraavien kahden vuoden aikana ideoidaan, muokataan yhdessä ideoista ehdotuksia sekä lopuksi äänestetään syksyllä 2021. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

Kaupunki on jaettu seitsemään alueeseen, joille määräraha on jaettu asukasmäärän mukaan. Lisäksi voi esittää ideoita koko kaupungin kehittämiseksi, jolloin käytössä on yhteensä 1 760 000 euroa.

– OmaStadi on osoittautunut hienoksi tavaksi saada helsinkiläisten äänet kuuluviin. Toisen kierroksen myötä saadaan taas uusi tilaisuus esittää ideoita Helsingin kehittämiseksi. Meille päättäjille OmaStadi on myös ikkuna siihen, mikä helsinkiläisille on tärkeää, kertoo Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

OmaStadin ensimmäisellä kierroksella kaupunki toteuttaa kaikki 44 äänestyksessä menestynyttä suunnitelmaa. Luvassa on muun muassa onkilaitureita Keravan- ja Vantaanjoen varsille ja maatrampoliineja liikuntapuistoihin.

Valmiiksi asti on jo saatu esimerkiksi Aurinkolahden uimarannan siivoaminen vedenalaisista kivenmurikoista ja Arabian peruskoulun viereinen tekonurmikenttä.

Helsingin Uutiset on kertonut useista Omastadi-budjetin hankkeista, kuten esimerkiksi syötävistä leikkipuistoista sekä koulujen teknisten työn luokkien avaamisesta asukkaiden omatoimikäyttöön iltaisin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut