Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pajamäen kaava kumottiin hallinto-oikeudessa – ei ottanut liito-oravaa riittävästi huomioon

Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut Helsingin kaupunginvaltuuston päätöksen koskien asemakaavaa ja asemakaavan muutosta, jolla olisi ollut mahdollista rakentaa yli 10 kerrostaloa kaikkiaan noin 900:lle asukkaalle Pajamäkeen Patterimäen itäpuolelle.

Raidejokeri jumiutui valituskierteeseen Helsingissä – asukasyhdistys ja luonnonsuojelijat haluavat muuttaa pikaratikan linjausta

Hallinto-oikeuden mukaan kaava ei kolmen korttelin osalta turvaa riittävästi liito-oravan lisääntyis - ja levähdyspaikkoja ja liikkumista reviirin ydinalueilla ja kaava kumotaan kokonaisuudessaan. Vielä ei ole selvillä, aikooko Helsinki valittaa päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Asukkaat olivat valittaneet kaavasta, joka olisi heidän mukaansa tuhonnut liikaa arvokasta Patterimäen metsää, jossa myös suojeltu liito-orava majailee. Kaupunki olisi halunnut rakentaa alueelle asuntoja, sillä Patterimäen itäpuolelle on tulossa raidejokerin pysäkki. Metsän ali pikaraitiotie kulkee tunnelissa.

Nyt annettu päätös ei koske Patterimäen länsiosan raidejokeritunnelin suuaukkoa, josta metsän kaataminen on niin ikään pitkän kiistan kohteena. Sen sijaan länsirinteeseen suunniteltu huolto- ja toimistorakennus kumoutui nyt käsitellyn kaavan myötä.

Juttua muokattu kello 9.20: Korjattu raidejokerin tulevan pysäkin paikka.

Liito-oravat saavat väistyä raidejokerin tieltä – Ely-keskus myönsi poikkeusluvan

"Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"