Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kasvomaskipakko VR:n kaukojunien Ekstra-luokkaan

VR:n kaukoliikenteen Intercity- ja Pendolino-juniin kuuluvan Ekstra-luokan lippuun kuuluu vakiona tyhjä viereinen paikka ja kasvomaski 26. lokakuuta alkaen, samalla Ekstra-luokkaan tulee myös kasvomaskipakko. Maskisuositus on edelleen voimassa kaikissa kauko- ja lähiliikenteen junissa, kerrotaan VR:n tiedotteessa.

– Rajaamme asiakasmäärän Ekstrassa puoleen poistamalla käytäväpaikat pois myynnistä. Samassa vaunussa on toki mahdollista siirtyä toiselta riviltä matkakaverin viereen istumaan. Uusi korona-ajan Ekstra-luokka palvelee etenkin niitä matkustajia, jotka arvostavat omaa tilaa ja haluavat varmuuden siitä, että muutkin asiakkaat käyttävät kasvomaskia, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola tiedotteessa.

Junissa ei ole tiedotteen mukaan edelleenkään todettu yhtään tartuntaketjua. Maskipakon ottaminen käyttöön juuri Ekstrassa on tiedotteen mukaan luontevaa, sillä sieltä ei ole yleistä läpikulkua muualle junaan.

– Ekstrassa matkustavat voivat myös tilata ravintolavaunun tuotteita suoraan omalle paikalle, Simola jatkaa.

Ekstra-luokan lisämaksu vaihtelee 6,90 ja 19,90 euron välillä matkan pituudesta ja ajankohdasta riippuen.

Kasvomaskien käyttö on tiedotteen mukaan lisääntynyt junissa viime viikkojen aikana. Vaihtelua on vielä jonkin verran, parhaimmillaan joillakin junavuoroilla maskeja käyttää yli puolet matkustajista. Maskeja voi ostaa myös kaikista kaukoliikenteen junista.