Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Hyvää mättöä!" Tässä on Helsingin parhaaksi valittu kebab-ravintola – lukijoilta äänivyöry julkkisten suosimalle ketjulle

Äänestys: Helsingin paras kebab-ravintola on Vallilassa. Ääniä tuli ennätysmäärä.

Helsingin Uutisten kebab-ravintolaäänestyksen voittaja on King Kebab Vallila. Lukijoiden antamia ääniä tuli ennätykselliset 6036, joista King Kebab sai peräti 2 555.

Toisesta sijasta käytiin tiukempaa kisaa. Döner Harju Kallion äänisaalis oli 1024 ja Kampin Eerikin Pippurin 871 ääntä.

– Yksinkertaisesti paras. Laadukkaat tuotteet ja maut kohdillaan. Erittäin hyvä ja ystävällinen palvelu, yksi äänestäjistä kuvaili King Kebabia.

Äänestäjien kommenttien perusteella King Kebab Vallila erottuu juuri asiakaspalvelulla ja siitä huokuvalla hyvällä hengellä.

Osakas Delil Deniz nauttii silminnähden, kun hän saa vitsailla asiakkaiden kanssa. Vitsit lentävät myös toiseen suuntaan. Viime perjantaina yksi lounaalla ollut rakennusmies innostui jopa laulamaan iloisesti, kun hän huomasi, että yrittäjää valokuvattiin äänestysvoiton takia.

– Meillä asiakaspalvelun kuuluu olla huumorintajuista – iloista ja vitsikästä, Deniz kertoo syitä ravintolan kasvavaan suosioon.

On tämä hyvää mättöä.

Myös hyvänmakuinen kebabliha ja kastikkeet saivat äänestäjiltä kiitosta.

– Teemme tomaatti- ja jogurttikastikkeet itse. Suosituimmat annokset ovat kana- ja kebab-rulla. Arkena annoksia menee 200–300. Viikonloppuna jopa 500 päivässä.

Helsinkiläiset ravintolat yllättävät asiakkaan –  sopiiko tämä rasvainen täyte pizzaan?

Viime perjantaina Vallilan ammattiopistolla oli ruokana kirjolohikiusausta. Vaikka kouluruoka hyvää onkin, muutama nuori päätti lähteä perjantain kunniaksi viereiseen King Kebabiin. Näin tehdään kuulemma kerran kuussa.

– Täällä ruoan mausta tulee mieleen kotiseutu Lähi-idässä, sanoo irakilaissyntyinen Al-tamimi Karrar.

– King Kebab on paras Helsingissä. Muualla maut eivät ole yhtä ”fresh”, Shafici Abdi kehuu raaka-aineiden tuoreutta.

King Kebab on aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Se on Denizin mukaan syy, miksi juuri nuoret ovat ottaneet King Kebabin omakseen.

– Monet julkkikset pitävät meidän logolla varustettua lippistä ja hupparia, vaikka emme maksa siitä heille mitään, yrittäjä sanoo.

Kebab-kisa käy kuumana: Nämä lukijoiden suosikit saaneet ääniä raadin ennakkolistan ulkopuolelta – "Kilpatason rulla"

Esimerkkeinä Deniz mainitsee muun muassa näyttelijä Roope Salmisen sekä Cledosin ja Slim Millin kaltaiset räppärit.

Viime perjantaina lounasaikaan suurin osa ruokailijoista oli miehiä. Pöytiin tilattiin isoja annoksia.

Viereisestä toimistosta muun muassa kana-kebabia lounaaksi hakeneet Anni Turtiainen ja Sari Kokko sanovat, että he pärjäisivät vähemmälläkin.

– Vaikka ruoka maistuu, niin viimeksi jaksoin vain puolet annoksesta, Turtiainen sanoo.

– Mutta on tämä hyvää mättöä, Kokko kehuu.

Helsingin keskustaan syntyi ikävä noidankehä kun kaupunkilaiset jäävät lähiöihin – "Peltojen reunoille on helpompi mennä omalla autolla"

Vuonna 2007 perustettu King Kebab on laajentunut Vallilasta myös Kallion suuntaan Vaasankadulle ja Herttoniemeen. Ravintola Kaivohuoneen pihalla heillä on ollut retrotyylinen ruokavaunu.

– Avaamme tänä vuonna seuraavan ravintolan Tikkurilaan Vantaalle. Helsingissä uuden ravintolan avaaminen ei ole suunnitelmissa, Deniz sanoo.

Toiseksi Helsingin Uutisten äänestyksessä sijoittunut Döner Harju Kallio on perustettu vuonna 2014 Fleminginkadulle. Viime perjantaina aurinkoinen sää houkutteli lapsiperheitä ja töistä tulleita lounasseurueita terassille.

– Tämä oli mielestäni Helsingin ensimmäinen kebab-ravintola, joka tarjosi muutakin kuin bulkki-lihaa, sanoo kasvisannoksen tilannut Tapio Reinekoski.

Katrina Jurvan suosikkiannos on chili-kana.

–  En osaa verrata tätä muihin, koska en koskaan käy missään muissa kebab-paikoissa. Iltaisin Döner Harjun valikoima voisi olla hieman monipuolisempi, Jurva pohtii.

Keittiömestari Jesse Nordlund sanoo, että Döner Harju haluaa erottua maulla ja tunnelmalla, jota on haettu muun muassa Berliinistä.

– Käyttämäämme lammas-kebabia ei saa muualta. Vegeannosten myynti kasvaa koko ajan. Niitä myydään kohta yhtä paljon kuin liha-annoksia.

Tuttu ilmiö toistui kauppakeskuksessa: Ravintola laittoi lapun luukulle, tilalle hampurilaisia – "Kysyntä on räjähtänyt"

Rapistuvan ostoskeskuksen ravintolat yllättävät Helsingissä – huippuhyvää pizzaa ja aitoa kiinalaista