"Hyvää mättöä!" Tässä on Helsingin parhaaksi valittu kebab-ravintola – lukijoilta äänivyöry julkkisten suosimalle ketjulle
2
King Kebab Vallilassa on ruuhkaa lounasaikaan. Kovin kiire on viikonloppuisin, jolloin annoksia voi mennä jopa 500 yhdessä päivässä. Ruokalähetit toimittavat noin kolmasosan tilauksista. Päivi Tuovinen
Katso isompi kuvaTapio Reinekoski ja Katrina Jurva nauttivat lounaan Döner Harjun terassilla perjantaina. Päivi Tuovinen
Äänestys: Helsingin paras kebab-ravintola on Vallilassa. Ääniä tuli ennätysmäärä.
Aapo Siippainen
| Päivitetty
Helsingin Uutisten kebab-ravintolaäänestyksen voittaja on King Kebab Vallila. Lukijoiden antamia ääniä tuli ennätykselliset 6036, joista King Kebab sai peräti 2 555.
Toisesta sijasta käytiin tiukempaa kisaa. Döner Harju Kallion äänisaalis oli 1024 ja Kampin Eerikin Pippurin 871 ääntä.
– Yksinkertaisesti paras. Laadukkaat tuotteet ja maut kohdillaan. Erittäin hyvä ja ystävällinen palvelu, yksi äänestäjistä kuvaili King Kebabia.
Äänestäjien kommenttien perusteella King Kebab Vallila erottuu juuri asiakaspalvelulla ja siitä huokuvalla hyvällä hengellä.
Osakas Delil Deniz nauttii silminnähden, kun hän saa vitsailla asiakkaiden kanssa. Vitsit lentävät myös toiseen suuntaan. Viime perjantaina yksi lounaalla ollut rakennusmies innostui jopa laulamaan iloisesti, kun hän huomasi, että yrittäjää valokuvattiin äänestysvoiton takia.
– Meillä asiakaspalvelun kuuluu olla huumorintajuista – iloista ja vitsikästä, Deniz kertoo syitä ravintolan kasvavaan suosioon.
On tämä hyvää mättöä.
Kaupungin parhaaksi kebab-ravintolaksi äänestetyn King Kebabin yrittäjä Delil Deniz vitsailee mielellään kanta-asiakkaiden, kuten rakennusmiesten kanssa. Päivi Tuovinen
Myös hyvänmakuinen kebabliha ja kastikkeet saivat äänestäjiltä kiitosta.
– Teemme tomaatti- ja jogurttikastikkeet itse. Suosituimmat annokset ovat kana- ja kebab-rulla. Arkena annoksia menee 200–300. Viikonloppuna jopa 500 päivässä.
Viime perjantaina Vallilan ammattiopistolla oli ruokana kirjolohikiusausta. Vaikka kouluruoka hyvää onkin, muutama nuori päätti lähteä perjantain kunniaksi viereiseen King Kebabiin. Näin tehdään kuulemma kerran kuussa.
– Täällä ruoan mausta tulee mieleen kotiseutu Lähi-idässä, sanoo irakilaissyntyinen Al-tamimi Karrar.
– King Kebab on paras Helsingissä. Muualla maut eivät ole yhtä ”fresh”, Shafici Abdi kehuu raaka-aineiden tuoreutta.
Al-Tamimi Karrar, Shafici Abdi, ja Asap Israilov tilaavat yleensä kebabia, mutta viime perjantaina he halusivat kokeilla kana- ja kebab-täytteisiä pizzoja. Yrittäjä Delil Deniz sanoo, että King Kebabissa on kokeiltu myös pizzoja lime sekä avokadotäytteillä. Päivi Tuovinen
King Kebab on aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Se on Denizin mukaan syy, miksi juuri nuoret ovat ottaneet King Kebabin omakseen.
– Monet julkkikset pitävät meidän logolla varustettua lippistä ja hupparia, vaikka emme maksa siitä heille mitään, yrittäjä sanoo.
Vuonna 2007 perustettu King Kebab on laajentunut Vallilasta myös Kallion suuntaan Vaasankadulle ja Herttoniemeen. Ravintola Kaivohuoneen pihalla heillä on ollut retrotyylinen ruokavaunu.
– Avaamme tänä vuonna seuraavan ravintolan Tikkurilaan Vantaalle. Helsingissä uuden ravintolan avaaminen ei ole suunnitelmissa, Deniz sanoo.
Tapio Reinekoski ja Katrina Jurva nauttivat lounaan Döner Harjun terassilla perjantaina. Keittiömestari Jesse Nordlund toi annokset pöytään. Päivi Tuovinen
Toiseksi Helsingin Uutisten äänestyksessä sijoittunut Döner Harju Kallio on perustettu vuonna 2014 Fleminginkadulle. Viime perjantaina aurinkoinen sää houkutteli lapsiperheitä ja töistä tulleita lounasseurueita terassille.
– Tämä oli mielestäni Helsingin ensimmäinen kebab-ravintola, joka tarjosi muutakin kuin bulkki-lihaa, sanoo kasvisannoksen tilannut Tapio Reinekoski.
Katrina Jurvan suosikkiannos on chili-kana.
– En osaa verrata tätä muihin, koska en koskaan käy missään muissa kebab-paikoissa. Iltaisin Döner Harjun valikoima voisi olla hieman monipuolisempi, Jurva pohtii.
KeittiömestariJesse Nordlund sanoo, että Döner Harju haluaa erottua maulla ja tunnelmalla, jota on haettu muun muassa Berliinistä.
– Käyttämäämme lammas-kebabia ei saa muualta. Vegeannosten myynti kasvaa koko ajan. Niitä myydään kohta yhtä paljon kuin liha-annoksia.