Yllätyskäänne! Kaupunki keskeytti kallion räjäytystyömaan Kumpulassa – vastaa huomenna asukkaiden hätähuutoon

Kumpulan asukkaat jättivät viime viikolla suruviestejä Keinukallion työmaan aitaan. Nyt käynnissä on kaadettujen puiden siivous. Kuva keskiviikolta 30. syyskuuta. Lukijan kuva
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Helsingin kaupunki on keskeyttänyt työt Kumpulan Limingantien räjäytystyömaalla. Kallion paikalle on tarkoitus rakentaa päiväkoti.

Kaupungin projektipäällikkö Heikki Turunen vahvistaa asian Helsingin Uutisille. Hän ei kommentoi asiaa enempää vaan kertoo, että asiasta tiedotetaan tarkemmin keskiviikkona.

Helsingin Uutisten saamien tietojen mukaan työmaakokous päätti keskeyttämisestä tiistaina aamulla, ja kaupunki odottaa nyt hallinto-oikeuden päätöstä. HU:n tietojen mukaan taustalla ovat työmaahan liittyvät riskit.

Helsingin kaupunki kertoi viime viikolla, että räjäytystyöt voidaan aloittaa kaupungin omalla riskillä, jos se asettaa työmaalle vakuuden. Vakuudella alue tulee ennallistaa alkuperäiseen tilaan, jos hallinto-oikeuteen tehty valitus menee läpi.

Kumpulassa on valmisteltu louhintaa kaatamalla puita, mutta räjäytystyötä ei oltu vielä aloitettu

Kallioita puolustavat asukkaat lähettivät viime viikolla kaupungille suruvalitteluja ja kymmenen kysymystä sisältävän adressin. Kaupunki on luvannut vastata kysymyksiin keskiviikkona.

Pajamäen kaava kumottiin hallinto-oikeudessa – ei ottanut liito-oravaa riittävästi huomioon

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut