Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yllätyskäänne! Kaupunki keskeytti kallion räjäytystyömaan Kumpulassa – vastaa huomenna asukkaiden hätähuutoon

Helsingin kaupunki on keskeyttänyt työt Kumpulan Limingantien räjäytystyömaalla. Kallion paikalle on tarkoitus rakentaa päiväkoti.

Kaupungin projektipäällikkö Heikki Turunen vahvistaa asian Helsingin Uutisille. Hän ei kommentoi asiaa enempää vaan kertoo, että asiasta tiedotetaan tarkemmin keskiviikkona.

Helsingin Uutisten saamien tietojen mukaan työmaakokous päätti keskeyttämisestä tiistaina aamulla, ja kaupunki odottaa nyt hallinto-oikeuden päätöstä. HU:n tietojen mukaan taustalla ovat työmaahan liittyvät riskit.

Helsingin kaupunki kertoi viime viikolla, että räjäytystyöt voidaan aloittaa kaupungin omalla riskillä, jos se asettaa työmaalle vakuuden. Vakuudella alue tulee ennallistaa alkuperäiseen tilaan, jos hallinto-oikeuteen tehty valitus menee läpi.

Kumpulassa on valmisteltu louhintaa kaatamalla puita, mutta räjäytystyötä ei oltu vielä aloitettu

Kallioita puolustavat asukkaat lähettivät viime viikolla kaupungille suruvalitteluja ja kymmenen kysymystä sisältävän adressin. Kaupunki on luvannut vastata kysymyksiin keskiviikkona.