Päätoimittaja Kannala: "Rakennusala on pääkaupunkiseudun kilpailukyvyn valopilkku, mutta se ei pelasta Helsingin koronasyöksyä"

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala. Johanna Erjonsalo
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Rakennusalan kasvu ei riitä kompensoimaan palvelualan koronasyöksyä Helsingissä, sanoo Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala pääkirjoituksessa.

– Rakennusala on ollut pääkaupunkiseudun kilpailukyvyn valopilkku: liikevaihto kasvoi 12 prosenttia verrattuna vuoden 2019 toiseen neljännekseen. Ala sai lisää hyviä uutisia viime viikolla, kun Helsinki kertoi kasvattavansa asuntotavoitteensa 8 000 uuteen asuntoon vuodessa.

Kannala on huolestunut, kuinka leveän kuilun korona on aiheuttanut eri aloille Helsingissä. Esimerkiksi majoitus- ja ravitsemusala on jopa 40 prosentin laskussa. Tilanne on synkkä erityisesti Helsingin keskustassa.

– Kun koronan aiheuttamat syyt yhdistetään ydinkeskustan vetovoimaa jo ennen koronaa horjuttaneisiin liikennehankkeisiin, on yhtälö vakava.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut