Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitääkö ansiosidonnaista varten kuulua liittoon? Yrittäjien kyselyssä vain puolet tiesi vastauksen

Ansiosidonnainen työttömyysturva ei edellytä ammattiliiton jäsenyyttä. Tämän tiesi Suomen Yrittäjien kyselyssä vain puolet vastaajista.

Kantar TNS kysyi syyskuussa Suomen Yrittäjien toimeksiannosta työelämässä olevilta ammattiliittoon kuulumisesta. 65 prosenttia vastaajista kuuluu ammattiliittoon, 35 prosenttia ei.

Liittoon kuuluvilta vastaajilta kysyttiin syytä liiton jäsenyyteen. Tärkeimmäksi nousi halu saada ansiosidonnainen työttömyysturva, näin katsoi 67 prosenttia vastaajista.

Yrittäjät kertoo tiedotteessa, että vain puolet vastaajista tiesi, että ansiosidonnaisen työttömyysturvan saaminen ja ammattiliiton jäsenyys eivät kytkeydy toisiinsa. 39 prosenttia luulee, että ansiosidonnainen työttömyysturva vaatii jäsenyyttä ammattiliitossa. 11 prosenttia ei osannut sanoa.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen katsoo ammattiyhdistysliikkeen vahvan aseman perustuvan väärinkäsitykseen.

– Tämä on kallis väärinkäsitys. Järjestäytyminen kuuluu vapaaseen yhteiskuntaan, mutta olisi suotavaa, että se ei perustu väärään luuloon, Pentikäinen sanoo tiedotteessa.

Pentikäinen toteaa, että ansiosidonnaisen työttömyysturvan saa, kun kuuluu työttömyyskassaan.