Kaupunki paljastaa, miksi Kumpulan räjäytystyömaa keskeytettiin yllättäen – "Teoreettinen riski"

Työkoneiden on määrä lähteä Kumpulan Keinukalliolta tällä viikolla. Kuva syyskuun lopusta, jolloin asukkaat olivat tuoneet suruvalitteluja työmaan aitaan. Lukijan kuva
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Kallion louhintaan liittyvät riskit ovat syy, miksi Helsingin kaupunki teki tiistaina yllätysratkaisun ja keskeytti Limingantien kallion paikalle rakennettavan päiväkodin rakentamisen. Työmaalla oli tarkoitus aloittaa lokakuussa kallion louhinta.

Päiväkodin rakennusluvasta on valitettu hallinto-oikeuteen. Valmistelevat työt voitiin kuitenkin aloittaa hallinto-oikeuden välipäätöksellä.

– Päiväkoti Isoniityn rakennustyöt etenevät taas heti, kun lupatilanne sen mahdollistaa. Ennen suurempien louhintatöiden aloittamista odotamme kuitenkin hallinto-oikeuden ratkaisua. Töiden jatkamisessa tätä pidemmälle sisältäisi, tässä lähinnä teoreettisen, riskin siitä, että louhittu avokallio jouduttaisiin ennallistamaan, mikäli hallinto-oikeus päätyisi kumoamaan rakennusluvan, sanoo kaupungin tekninen johtaja Kari Pudas Helsingin Uutisille.

– Pidämme kuitenkin sopivana menettelynä odottaa hallinto-oikeuden ratkaisua niin, että töitä voidaan sitten taas hyvässä järjestyksessä jatkaa.

Pudas toivoo, että hallinto-oikeuden päätös rakennusluvasta saataisiin mahdollisimman pian. Hallinto-oikeudessa on kaupungin mukaan kuitenkin ruuhkaa ja lopullisen päätöksen saaminen voi kestää kauan.

Kumpulan asukkaat ovat esittäneet päiväkodille vaihtoehtoista sijaintia. Kaupungin mukaan kaavoitetulle alueelle Limingantie 39:ään päiväkoti on nopeampi toteuttaa ja aluella tarvitaan kiireesti uusia varhaiskasvatuspaikkoja. Isoniitystä on tulossa 150 lapsen päiväkoti.

Nyt siis rakennustyöt seisovat joka tapauksessa. Helsingin Uutisten tietojen mukaan työmaan työntekijöille on kerrottu vähintään kahden kuukauden mittaisesta tauosta.

Lue myös: Yllätyskäänne! Kaupunki keskeytti kallion räjäytystyömaan Kumpulassa – vastaa huomenna asukkaiden hätähuutoon

Lue myös: Kumpulan asukkaat toivat työmaalle kynttilöitä ja suruviestejä: Kiistellyn kallion räjäytys alkamassa lokakuussa – riski voi tulla kaupungille kalliiksi

Lue myös: Asukkaat ällistyivät Helsingin päätöksestä räjäyttää lasten suosima leikkipaikka – miksi päiväkotia ei rakenneta viereiselle hiekkakentälle?

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut