Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Kellojen siirtely ei lopu vielä pitkään aikaan

Kellojen siirtäminen syksyisin ja keväisin talvi- ja kesäaikaan jatkunee vielä ainakin kaksi vuotta, kertoo Uutissuomalainen. EU-puheenjohtajamaa Saksa ei ole edistänyt siirtelyn lopettamista lainkaan muun muassa koronakriisin hoitamisen takia. Direktiivi ei ole asialistoillakaan. Näyttää siis siltä, ettei asia etene tänä vuonna.

– Kyllä, siltä näyttää. Se ei ole Saksan puheenjohtajakauden ohjelmassa, eikä maalla ole mitään suunnitelmia ottaa asiaa käsiteltäväksi, EU:n neuvoston lehdistövastaava Päivikki Ala-Honkola kertoo.

Päätöksen tekemisestä alkaa vielä noin kahden vuoden siirtymäkausi ennen muutoksen astumista voimaan. Näin ollen kellojen siirtely loppuu aikaisintaan 2023. Siihen voi kuitenkin mennä kauemmin, sillä seuraava puheenjohtajamaa Portugalikaan ei välttämättä edistä asiaa. Suomi kannattaa kellojen siirtelyn lopettamista mutta vielä ei ole päätetty, otettaisiinko Suomessa käyttöön pysyvä kesä- vai talviaika.