Kuva: Robotti vie nyt annoksia 35-kerroksiseen torniin – pärjää hississä yksin, mutta tarvitsee ihmiskäsiä ovien avaamiseen

Syyskuun viimeisellä viikolla Kalasatamassa alkoi testijakso, jossa robotti kuljettaa K-supermarketista ruoka-annoksia Majakkaan.

Kyse on Forum Viriumin ja muiden toimijoiden kokeilusta, jossa testataan uusia, älykkäitä asumisen palveluita.

Asiakkaat voivat tehdä tilauksen talon omasta palvelusta tietokoneella tai mobiililaitteella. Kuljetusrobotti vie ostokset asiakkaalle toimituspisteeseen talon yhteisiin tiloihin.

Kauppakeskuksessa robotti kulkee ohjelmoitua reittiä Redin käytävillä ja etenee hissiin, ja sieltä perille asukkaalle. Kokeilun aikana se tarvitsee reitin varrella vielä avustajan avaamaan ovia, mutta hississä se pystyy kulkemaan omin päin.

Poliisi epäilee: Juomatölkkejä 134-metrisestä tornitalosta nakelleet ovat alle 25-vuotiaita miehiä – "Ohikulkijat joutuivat väistelemään korkealta pudonneita tölkkejä"

Asukaskyselyssä nyt kokeiltava palvelu nähtiin hyödyllisenä esimerkiksi sairastumisen, etätyön, juhlien ja kiireisten hetkien aikana.

Ökytornin asukkailta satelee palautetta SRV:lle – Tammisten kolmiossa asuu tyytyväinen pariskunta: "Ihmettelisin, jos mitään soraääniä ei olisi"

S-marketin parkkipaikalle rakennetaan 31-kerroksinen asuintorni Vuosaaressa – näin luvataan asuntojen hinnoista

Redin tornitaloon pettyneet Niina ja Jari peruivat asuntokaupat ja muuttivat Triplaan – uusi koti samalla paikalla kuin ensitreffit

Kolmannen Kalasataman asuintornin lupaa käsitellään – 31 kerrosta, asuntojen keskikoko alle 40 neliötä

SRV:n kovan onnen tornitalo viivästyy lisää – tappio Kalasatamassa 7 miljoonaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut