Haagalaiset rakastavat kahviloitaan: Leena ja Mecit työllistivät itsensä ja tarjoavat nyt erikoisempiakin makuja – "Tahinipullaa tultiin heti kyselemään lisää"

Palvelut: Haagassa kahvilatoiminta voi hyvin ja se on osittain alueen yhteisöllisyyden tuotosta, arvelevat kahviloiden omistajat.

Haagan alueelle on syntynyt useiden kahviloiden keskittymä. Pohjois-Haagan puolelta löytyy Cafe Makiata, josta reippaan puolen kilometrin päässä sijaitsee Mäntsälän lähileipomo. Vihdintien kupeessa sijaitsevat Caffe Creeta ja Haagan Leipä Oy.

Juhlatilabisnes kuoli koronaepidemiaan, joten Roope Juutilainen ryhtyi pyörittämään satamakahvilaa Laajasalossa – "Tämä tuli hyvään saumaan"

Uusi tulokas on Tunnelitie 2:ssa sijaitseva Café Haagis, joka avasi ovensa syyskuun puolivälissä.

– Hyvin tämä on lähtenyt liikkeelle, vaikka korona yllättikin, sanoo kahvilaa yhdessä miehensä kanssa pitävä Leena Erman.

Leena ja Mecit Erman päätyivät perustamaan kahvilan, koska halusivat itselleen töitä.

Leena Erman oli pitkään ollut kotona hoitamassa poikaansa ja kun ajankohtaiseksi tullut työnhaku ei tuottanut tulosta, kaksikko päätti hyödyntää omia taitojaan.

– Olen hyvä leipomaan, mieheni on kokki ja me kummatkin olemme intohimoisia erikoiskahvien suhteen. Päätimme, että ei meillä tässä ole mitään menetettävää. Olimme tutkailleet aluetta ja löysimme tästä sopivan liiketilan, jossa oli aiemmin ollut myös kahvila, Erman kuvailee.

Kahvilabuumi levisi lähiöihin – Anne Winter leipoo jopa pari sataa korvapuustia päivässä: "Tarkoitus on, että olemme enemmän kuin kahvila"

Café Haagiksessa on tarjolla lounasta, salaatteja, itsetehtyä tuoretta pullaa ja leivonnaisia, suolaista pikkupurtavaa sekä erikoiskahveja.

Erikoisuutena ovat erilaiset turkkilaiset herkut, kuten iltaisin tarjolla olevat täytettävät calzonet. Juuri turkkilaisilla mauilla höystetyt purtavat vetoavat asiakkaisiin.

– Yhtenä päivänä leivoin tahinipullaa, jota tultiin kyselemään seuraavana päivänä lisää. Sitä en ole vielä ehtinyt tehdä uudestaan, Erman naurahtaa.

Haagalaiset ovatkin ottaneet kahvilat omakseen ja yhteisöllisyydellään tukevat niiden toimintaa. Näin ajattelee jo useamman vuoden Cafe Makiataa Thalian aukiolla pyörittänyt Anna-Kaisa Saukko.

Alle päivän auki olleen ravintolan yrittäjä haki kaupungilta 160 000 euron korvauksia – Remontti kestänyt jo yli 9 kuukautta: "Se etenee hiiren askelin"

– Korona on tuonut yhteisöllisyyttä, pitkiä munkkijonoja, uusia noutoruokia ja -leivonnaisia ja etätöissä olevia uusia asiakkaita. Asiakkaat ovat olleet sinnikkäitä välillä pitkistäkin jonotusajoista huolimatta, Saukko kertoo.

Yhdessä tekeminen heijastuu myös Cafe Makiatan järjestämissä ulkoilmatapahtumissa, kuten kauden päättäjäisgrillijuhlissa ja joulumyyjäisissä.

– Kaupungilta vuokrattu puistoalue on elävöittänyt Thalian aukiota jo neljän kesän aikana. Siellä saa omenapuiden alla nauttia maittavaa lounasta tai kahvihetkeä. Paikka on tuonut yhteen niin yksinäiset, perheelliset kuin vanhukset, Saukko sanoo.

Haagalaisten rakkaus paikallisia kahviloita kohtaan näkyi keväällä, kun etenkin lapsiperheiden suosiossa ollut Café Torpet ilmoitti lopettavansa ja etsivänsä uutta liiketilaa. Sosiaalinen media täyttyi surevista kommenteista.

Hulppea merellinen terassi pysyi koko kesän kiinni Helsingissä – "Se ei jostain syystä ole koskaan tuottanut mitään"

Café Haagis on alkanut myös saada omaa uskollista kannattajajoukkoaan.

– Meillä käy paljon äitejä pienten lasten kanssa. Eräs mies käy aina ostamassa cappuccinon ja istuu hörppimään sitä tuohon sohvalle. Haagalaiset ovat mukavaa porukkaa, Leena Erman toteaa hymyssä suin.

Asiakkaat kyllästyivät kauppakeskusten ravintoloihin

Kampin kauppakeskuksessa on enää 4 alkuperäistä ravintolaa – yrittäjä: "Vuokra on ihan omassa luokassaan, ehkä jossain muualla olisi helpompaa"

Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa

Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut