Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkoiluvaatetusta ei tule päiväkotien työntekijöille, päätti valtuusto

Helsingin päiväkoteihin ei ainakaan toistaiseksi tule henkilöstöetuna ulkoiluvaatteita.

Asiasta päätti kaupunginvaltuusto vastauksena Jaana Pelkosen (kok.) ja 20 muun valtuutetun aloitteeseen, jossa ehdotettiin, että kaupunki voisi tarjota päiväkotien henkilöstölle Helsinki-brändin mukaiset ulkoiluvaatteet. Päiväkodeissa ulkoillaan säällä kuin säällä ja varusteet ovat työntekijälle iso investointi. Aloitteen mukaan yhtenäisen työvaatetuksen pitäminen olisi vapaaehtoista.

Kaupungin selvityksen mukaan pelkkä laadukas, logolla varustettu kuoritakki maksaisi kertahankintana varhaiskasvatuksen henkilöstölle 192 000–422 400 euroa. Päiväkotien työntekijöitä on Helsingissä noin 4 800 pois lukien lyhytaikaiset sijaiset.

Ulkoiluvaatteiden hankinta henkilöstöetuna olisi hankalaa myös käytännön näkökulmasta, koska vaatteet ovat henkilökohtaisia ja sääolosuhteiden vaihtelun johdosta ulkovaatteita tulisi olla useita erilaisia.

Kaupunginhallitus piti aiemmin lausunnossaan varhaiskasvatuksen työolojen kehittämistä ja työn houkuttelevuuden lisäämistä tärkeänä mutta katsoi, että tarkoituksenmukaisimmat keinot tulee arvioida kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla ja sen perusteella osana budjettiprosessia.