Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin opetusvirastoon kohdistuneen kavallusvyyhdin syyteharkinta on valmistunut. Haastehakemus toimitettiin Helsingin käräjäoikeuteen torstaina.

Syyttäjälaitos tutki Helsingin opetusvirastoon kohdistuneita epäiltyjä kavalluksia ja törkeitä kavalluksia sekä törkeitä petoksia. Syytteet on nostettu tällä kertaa kahta henkilöä vastaan kavalluksista. Epäillyt kavallukset ovat tapahtuneet vuonna 2017.

Epäillyt työskentelivät opetusvirastossa. Vastaajat ovat kiistäneet syyllisyytensä.

Rikosepäilyissä on kyse tietokoneiden hankkimisesta miljoonilla euroilla. Aluesyyttäjä Seita Heinström kertoo, että syyttäjä lähtee siitä, että epäillyt ovat tilanneet opetusviraston varoilla tietokoneita ilman pätevää syytä.

– Tietokoneet ovat päätyneet yksityiskäyttöön heidän koteihinsa. Korostan, että ässä osuudessa siis, Heinström toteaa.

Syytteitä vastaavanlaisista epämääräisistä tietokonehankinnoista opetusviraston piikkiin nostettiin jo aiemmin tänä vuonna. Heinström ei ota kantaa, liittyvätkö tapaukset toisiinsa.

– Siihen en ota kantaa. Tapaukset ovat ainakin tulleet ilmi samoihin aikoihin.

Tilattujen tietokoneiden kokonaisarvo kaikkinensa on ollut noin yhdeksän miljoonaa euroa.

Haastehakemus kahden syytetyn osalta tulee julkiseksi sen jälkeen, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei oikeus toisin määrää. Samoin myös esitutkinta-aineisto tulee julkiseksi suullisen käsittelyn jälkeen.

Syyttäjä teki lisäksi 17 syyttämättäjättämispäätöstä.