Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Yksiön saa alle 500 euron kuukausivuokralla metroaseman vierestä Helsingistä" – 10000:s opiskelija-asunto valmistui Helsinkiin

Syyskuussa valmistuneessa ja opiskelijoille lokakuussa avautuvassa Rastilan talossa on Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö (Hoas) 10 000:s opiskelijakoti. Noin 200 metrin päässä Rastilan metroasemasta ja noin kymmenen minuutin metromatkan päässä Myllypuron suurkampuksesta sijaitseva kohde on Hoasin ensimmäinen käyttötarkoituksen muutoskohde, sillä samaisen rakennus on entinen Avaran toimitalo, kerrotaan Hoasin tiedotteessa.

Kyseisen kohteen uudet asunnot ovat yksiöitä, joissa lisää tilaa tuo kuuden neliön kokoinen parvi. Parvellisia yksiöitä on useita eri kokoisia, Hoasin nettisivujen mukaan niiden koko on 16,5 neliöstä peräti 47 neliöön. Pienimmän yksiön kuukausivuokra on 470 euroa, suurimman 840 euroa.

– Uuden yksiön saa alle 500 euron kuukausivuokralla metroaseman vierestä Helsingistä. Vapailla markkinoilla on vaikea löytää yksiötä alle 800 euron kuukausivuokralla, sanoo Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio tiedotteessa.

Tarhion mukaan nuoret haluavat kodin olevan toimiva, hyvin varusteltu ja hyvässä kunnossa. Myös sijainnin merkitys on yhä tärkeämpi.

– Opiskelijat toivovat asumiselta hyviä liikenneyhteyksiä kampusten ja harrastusten saavuttamiseksi sekä myös keskustaan pääsemiseksi, Tarhio jatkaa.

– Jos 1970-luvulla oli ihan sama mistä asunnon sai, ovat nykyään sekä kysyntä että tarjonta muuttuneet. Opiskelija-asuminenkin nähdään nyt siten, että asuntojen tulee olla myös haluttavia eikä vain halpoja, Tarhio jatkaa tiedotteessa.

Siitäkin huolimatta opiskelijat ovat hintatietoisia, eivätkä monet ole valmiita maksamaan korkeita vuokria tai euroakaan ylimääräisistä neliöistä.

Hoas on tarjonnut opiskelijoille kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja jo yli 50 vuotta. Pääkaupunkiseudun korkeat vuokrat ja omistusasuntojen hinnat pitävät opiskelija-asuntojen kysynnän korkealla. Edullisia ja haluttuja opiskelijayksiöitä ollaan valmiita jonottamaan.

– Osa nuorista tykkää asua yksin, ja osa taas kaverin kanssa solussa. Pyrimme pitämään sopivan määrän kumpaakin asuntotyyppiä tarjolla ja tarjota sopivan kodin kaikille opiskelijoille, sanoo Tarhio.

Hoasin 10 000 asunnosta perusparannuksessa on tällä hetkellä 362 asuntoa. Uudisrakennushankkeina säätiöllä on käynnissä 515 asuntoa ja suunnitteilla 1 141 asuntoa.