Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Malmilla on hehtaarin kokoinen pelto, jonka kasviksia ja yrttejä myydään nyt myös ohikulkijoille – "Suosio yllätti täysin"

Viljely: Ekologisesti viljellyn lähisadon myyntiä jatketaan Malmin pellolla ainakin tämän kuun loppuun asti.

Perhon liiketalousopiston takana sijaitsevan Green City Farm -oppimispellon laidalla on keskiviikkoaamuna kuhinaa. Ihmiset pysähtelevät aamulenkillä ihmettelemään kasvis- ja yrttikojua. Osa on tullut paikalle tarkoituksella ostoksille.

– Kiitos miellyttävästä kokemuksesta. Maissi oli hyvää, huikkaa kojulta puutarhuri Juha Niemistä kiittämään tullut herrasmies.

Nieminen hihkaisee kiitoksensa takaisin.

Yksityisasiakkaille pellolla syyskuussa alkanut satomyynti osoittautui suosituksi.

– Se yllätti täysin. Ajattelin, että ehkä vain muutamat ohikulkijat kiinnostuisivat tästä, sanoo Nieminen, joka on yksi pellon työntekijöistä.

Asiakkaita kerran viikossa tapahtuvassa myyntitapahtumassa on ollut useita kymmeniä.

Koiralenkillä oleva Marja-Leena Hermansson pysähtyy Hilla-koiransa kanssa kojulle.

– En ole aikaisemmin huomannut myyntiä, mutta nyt huomasin lapun tuolla. Ostan ehkä persiljaa. Isot kurpitsat kiinnostavat. Ne ovat upeita.

Pauli Kärkkäinen odottaa ostovuoroaan Nelli-koiransa kanssa.

– Ostan samoja kuin viimeksi.

Paperipussiin sujahtaa maissia, sipulia, punajuurta ja tilliä.

Lampi Flink on tullut ostamaan tilliä ja persiljaa, jotka päätyvät pakkaseen.

Lajikkeita on yli 100. Pelloilla kasvaa kukkivia kukkia, kaaleja, punajuurta, kesäkurpitsaa, fenkolia, yrttejä sekä suosiollaan yllättänyttä maissia. Hinnat ovat normaaleja luomutuotteiden hintoja. Maissi maksaa euron. Purjon, kesäkurpitsan ja kyssäkaalin hinta on 1,50 euroa ja jättikurpitsan 10–15 euroa.

Hehtaarin suuruinen viljelyspelto on ollut Perhon liiketalousopiston ylläpitämä neljättä vuotta. Tänä syksynä pellolta ryhdyttiin ensimmäistä kertaa myymään kasviksia ja yrttejä suoraan myös yksityisasiakkaille, koska moni oli kysellyt viljelysten perään.

– Oppimispuolihan tässä on pääasia. Opiskelijoiden vuoksi me täällä olemme, Nieminen toteaa.

Opiskelijat opiskelevat pellolla kestävää kehitystä. Yhteistyökumppaneina mukana ovat Compass Group eli entinen Fazer, Haaga-Helia ja Settlementtiasunnot.

– Tulevaisuudessa haluamme olla kestävän kehityksen osaamiskeskus laajalle yleisölle, kertoo viljelytoiminnan asiantuntija Heidi Hovi-Sippola.

Vihanneksia on tähän asti myyty muutamaan Helsingin keskustan ravintolaan, ravintola Perhoon ja käytetty kestävän gastronomian opetuskäytössä.