Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Triplaa odotettiin vuosi sitten kuumeisesti – tätä mieltä ovat lähistön asukkaat kauppakeskuksesta nyt

Synttärit: Vuosi sitten avattu kauppakeskus täytti lähistön asukkaiden odotukset. Helsingin keskustaa he eivät kuitenkaan ole hylänneet.

Keski-Pasilan Triplan ja sen kauppakeskuksen avajaisista tulee lauantaina kuluneeksi tasan vuosi.

Länsi- ja Itä-Pasilan asukkaissa kauppakeskukseen kohdistui paljon odotuksia, koska lähistöllä oli vähän ravintoloita ja ruokakauppoja.

– Nämä odotukset ovat ainakin omalta osaltani pitkälti täyttyneet. Triplaan tuli kolme suurta markettia, joista kahdessa on lihaa ja kalaa tarjoava palvelutiski. Näistä liikkeistä olen löytänyt suurimman osan ruokakassin sisällöstä kuluneen vuoden aikana, sanoo Länsi-Pasilassa asuva Tommi Nieminen, 66.

Helsingin Uutiset haastatteli Niemistä vuosi sitten ennen Triplan avaamista. Hän toivoi tuolloin, että pääsisi syömään laadukkaaseen ravintolaan.

–  Ravintoloita, kahviloita ja baareja riittää Triplassa. Olen ruokaillut runsaassa kymmenessä Triplan ravintolassa, joissain useamman kerran. En ole kuitenkaan hylännyt niitä eteläisen Helsingin ravintoloita, joissa vuosien aikana totuin käymään. Toivomus hyvin varustetusta olutravintolasta toteutui myös.

Yhdeksi suosikkiravintolakseen hän mainitsee Towerin.

Helsingin keskustassa on oma tunnelmansa.

– Se on on kolmeen kerrokseen ulottuva mukavan oloinen istuskelupaikka, josta näkee ulos kahteen suuntaan, Nieminen sanoo.

Nieminen on pannut merkille Triplan kauppakeskuksen vaateliikkeiden suuren määrän. Hän pohtiikin, kuinka ne pärjäävät.

–  En ole pikamuodin ystävä, vaatehankintoja tulee enimmäkseen tehtyä edelleen ydinkeskustassa muutamasta perinteisestä liikkeestä. Sen verran, mitä näin eläkeläisenä tarvitsee.

Parantamisen varaakin on:

– Triplassa ei ole minkäänlaista rautakauppaa. Se on selkeä puute. Lisäksi voisi olla eikä kodinkoneisiin ja viihde-elektroniikkaan keskittynyt liike.

Anne-Marie Hakkaraisen, 50, kolmehenkinen perhe muutti Triplan asuntoihin ensimmäisten asukkaiden joukossa tämän vuoden alussa. Myös hän kaipaa rautakauppaa.

– Vuosi on nyt tullut käytyä Triplassa lähes päivittäin. Meidän tulee hankittua Triplasta lähes kaikki päivittäistavara. Myös muita hankintoja on tehty Triplan eri liikkeistä. Vain rautakauppa puuttuu.

Vuosi sitten Hakkarainen kertoi HU:n haastattelussa, että hän uskoo käyvänsä jatkossakin Helsingin keskustassa.

– Helsingin keskustassa on oma tunnelmansa, jonka vuoksi siellä on välillä ihan kiva käydä. Esimerkiksi kodinkone- ja vaateostoksilla. Triplan tulon jälkeen emme ole käyneet lainkaan muissa kauppakeskuksissa, Hakkarainen kertoo nyt.

Triplan kauppakeskus kertoi syyskuussa tiedotteella, että kävijämäärät ovat jatkaneet kasvuaan syksyllä, vaikka työmatkalaisten puuttuminen on näkynyt edelleen. Tommi Nieminen on asiakkaana huomannut saman.

– Varsinkin syyskuusta alkaen asiakasmäärät ovat oman huomioni perusteella lisääntyneet.

Hän sanoo, että turvavälien pitäminen on ollut kuitenkin helppoa, koska Triplassa on avaraa.