Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Triplaa odotettiin vuosi sitten kuumeisesti – tätä mieltä ovat lähistön asukkaat kauppakeskuksesta nyt

Synttärit: Vuosi sitten avattu kauppakeskus täytti lähistön asukkaiden odotukset. Helsingin keskustaa he eivät kuitenkaan ole hylänneet.

Keski-Pasilan Triplan ja sen kauppakeskuksen avajaisista tulee lauantaina kuluneeksi tasan vuosi.

Länsi- ja Itä-Pasilan asukkaissa kauppakeskukseen kohdistui paljon odotuksia, koska lähistöllä oli vähän ravintoloita ja ruokakauppoja.

Tunnettu pizzaketju lopetti Triplassa –  sulkenut jo lähes kaikki Suomen ravintolat

– Nämä odotukset ovat ainakin omalta osaltani pitkälti täyttyneet. Triplaan tuli kolme suurta markettia, joista kahdessa on lihaa ja kalaa tarjoava palvelutiski. Näistä liikkeistä olen löytänyt suurimman osan ruokakassin sisällöstä kuluneen vuoden aikana, sanoo Länsi-Pasilassa asuva Tommi Nieminen, 66.

Kuva: Robotti vie nyt annoksia 35-kerroksiseen torniin – pärjää hississä yksin, mutta tarvitsee ihmiskäsiä ovien avaamiseen

Helsingin Uutiset haastatteli Niemistä vuosi sitten ennen Triplan avaamista. Hän toivoi tuolloin, että pääsisi syömään laadukkaaseen ravintolaan.

–  Ravintoloita, kahviloita ja baareja riittää Triplassa. Olen ruokaillut runsaassa kymmenessä Triplan ravintolassa, joissain useamman kerran. En ole kuitenkaan hylännyt niitä eteläisen Helsingin ravintoloita, joissa vuosien aikana totuin käymään. Toivomus hyvin varustetusta olutravintolasta toteutui myös.

Triplaan on tulossa kaksi Suomessa uutta yritystä ja asiakkaitakin riittää taas – Kauppakeskusjohtaja vetoaa: "Kuluttamista ei saa lopettaa"

Yhdeksi suosikkiravintolakseen hän mainitsee Towerin.

Helsingin keskustassa on oma tunnelmansa.

– Se on on kolmeen kerrokseen ulottuva mukavan oloinen istuskelupaikka, josta näkee ulos kahteen suuntaan, Nieminen sanoo.

Tuttu ilmiö toistui kauppakeskuksessa: Ravintola laittoi lapun luukulle, tilalle hampurilaisia – "Kysyntä on räjähtänyt"

Nieminen on pannut merkille Triplan kauppakeskuksen vaateliikkeiden suuren määrän. Hän pohtiikin, kuinka ne pärjäävät.

–  En ole pikamuodin ystävä, vaatehankintoja tulee enimmäkseen tehtyä edelleen ydinkeskustassa muutamasta perinteisestä liikkeestä. Sen verran, mitä näin eläkeläisenä tarvitsee.

Parantamisen varaakin on:

– Triplassa ei ole minkäänlaista rautakauppaa. Se on selkeä puute. Lisäksi voisi olla eikä kodinkoneisiin ja viihde-elektroniikkaan keskittynyt liike.

"Tuukka on täpinöissään" – Triplan ensimmäiset asukkaat muuttavat tänään

Anne-Marie Hakkaraisen, 50, kolmehenkinen perhe muutti Triplan asuntoihin ensimmäisten asukkaiden joukossa tämän vuoden alussa. Myös hän kaipaa rautakauppaa.

– Vuosi on nyt tullut käytyä Triplassa lähes päivittäin. Meidän tulee hankittua Triplasta lähes kaikki päivittäistavara. Myös muita hankintoja on tehty Triplan eri liikkeistä. Vain rautakauppa puuttuu.

Kauppakeskuksen 400 asuntoa valmistuivat etuajassa Helsingissä – tämän verran täytyy pulittaa 11. kerroksen kaksiosta

Vuosi sitten Hakkarainen kertoi HU:n haastattelussa, että hän uskoo käyvänsä jatkossakin Helsingin keskustassa.

– Helsingin keskustassa on oma tunnelmansa, jonka vuoksi siellä on välillä ihan kiva käydä. Esimerkiksi kodinkone- ja vaateostoksilla. Triplan tulon jälkeen emme ole käyneet lainkaan muissa kauppakeskuksissa, Hakkarainen kertoo nyt.

Jättimäinen kauppakeskus huolestutti 8-lapsisen perheen äidin – Sacdiyo, 41: "Itä-Pasilassa liikkuu muitakin kuin tuttuja kasvoja"

Triplan kauppakeskus kertoi syyskuussa tiedotteella, että kävijämäärät ovat jatkaneet kasvuaan syksyllä, vaikka työmatkalaisten puuttuminen on näkynyt edelleen. Tommi Nieminen on asiakkaana huomannut saman.

– Varsinkin syyskuusta alkaen asiakasmäärät ovat oman huomioni perusteella lisääntyneet.

Hän sanoo, että turvavälien pitäminen on ollut kuitenkin helppoa, koska Triplassa on avaraa.

”Hyytyy kuin aladoobi jääkaappiin” – Helsingin keskustan hiljeneminen kirvoitti kymmeniä kommentteja

Anne-Marie, 49, ihastui Triplan 10. kerroksen asuntoonsa välittömästi – "Näihin maisemiin ei hetkessä kyllästy!"

Puretaanko 146-metrinen Pasilan linkkitorni? – Yle: Sille ei ole enää juuri käyttöä

Yrittäjä pelkää koko Triplan kauppahallin kuolemaa – "Asiakkaita päivässä noin 20"

Yksi puuttuu Triplasta – HOK-Elannon pääkonttorin muutto katkesi koronaan

Helsingin ravintoloilla alkaa pian pudotuspeli ja se on raakaa – "Parhaana viikkona on avattu viisi uutta ravintolaa"